AcasăNewsFostul primar Daniel Tudorache scapă de controlul judiciar. Reacția fostului edil al...

Fostul primar Daniel Tudorache scapă de controlul judiciar. Reacția fostului edil al Sectorului 1

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis revocarea controlului judiciar pe cauţiune dispus faţă de fostul primar al Sectorului 1 al Capitalei, Daniel Tudorache.

Instanța a luat o hotărâre similară și în cazul fostei soții a acestuia.

Revocă măsura preventivă a controlului judiciar pe cauțiune luată faţă de inculpații Tudorache Daniel (….) și Tudorache Constanța Adina (….), prin ordonanţele nr. 705/P/2016 din data de 03.12.2020 ale Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracțiunilor de corupție. Constată că bunurile ce au făcut obiectul cauţiunii în cuantum de 1.000.000 de euro, consemnată sub forma constituirii de garanţii reale imobiliare, sunt indisponibilizate prin ordonanţa de luare a măsurii sechestrului asigurător din 25 ianuarie 2022 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, în dosarul nr. 705/P/2016”, au transmis judecătorii.

Și nu e singura decizie a instanței. „Dispune restituirea către inculpata Tudorache Constanța Adina a cauţiunii în cuantum de 200.000 euro, consemnată sub forma constituirii de garanţii reale imobiliare asupra imobilului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 01 noiembrie 2023”, se precizează în încheierea instanței.

Tudorache, prima reacție: A doua veste bună pe care am primit-o în această săptămână

Deja s-a aflat o primă reacție a fostului primar al Sectorului 1, după decizia instanței. Daniel Tudorache a spus, pentru Ziarul de Investigații, că este, practic, a doua veste bună primită în ultimele zile. După Raportul de evaluare al Agenției Naționale de Integritate (ANI), care concluzionează că averea sa a fost dobândită în mod legal.

După aproape trei ani de zile, vă dați seama că este un moment de ușurare. E o etapă, în cadrul procesului meu, care bănuiesc că, undeva în luna decembrie, se va finaliza sau cel puțin va rămâne în pronunțare, în primă instanță. Este a doua veste bună pe care am primit-o în această săptămână. Vă dați seama, am fost atacat încontinuu. E adevărat, singura mea avere, cu ghilimelele de rigoare, este imaginea, pe care ei mi-au călcat-o în picioare. Ei, mă refer la adversarii politici și poate chiar o parte a presei, afiliată adversarilor politici”, a precizat fostul primar din Banu Manta, pentru sursa citată.

„Chestia cu spălarea de bani i-a dat răspunsul o instituție a statului, ANI. A spus că averea mea este considerată licită, deci e legală. Deci, la această întrebare a răspuns ANI. În momentul acesta, în fața judecătorilor, mergi pe probe, nu pe simple declarații. Pentru că rechizitoriul DNA a fost o simplă declarație”, a mai ținut să sublinieze fostul primar Tudorache.

Sursa citată amintește că la sfârșitul lui noiembrie 2020, DNA a demarat acțiunea penală împotriva lui Daniel Tudorache, a fostei sale soții – de care a divorțat în 1993 – și asupra încă unei persoane din cercul apropiat al fostului primar al Sectorului 1.

author avatar
Andrei Coman