AcasăNewsFostul primar Cristian Popescu Piedone a fost retinut pentru 24 de ore

Fostul primar Cristian Popescu Piedone a fost retinut pentru 24 de ore

Dupa patru ore de audieri, fostul primar al Sectorul 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone a fost retinut de procurii DNA, pentru abuz in serviciu si fals intelectual in legatura cu autorizatia de functionare a clubului Colectiv – locul unde exact acum o saptamana au murit 32 de persoane.

La iesirea din sediul DNA, Piedone a declarat ca are incredere in justitie. Potrivit procurorilor, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt: in calitate de functionar public – primar al sectorului 4 Bucuresti, suspectul Popescu Cristian Victor Piedone și-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, constand in incalcarea dispozitiilor legale privind apararea impotriva incendiilor, prevazute in Legea nr. 307/12.07.2006, H.G.R. 1739/06.12.2006 si Ordinul M.A.I. nr. 3/2011, prin aceea ca a emis acordul de functionare nr. 3909/14.01.2015 si autorizatia de functionare cu nr. 369/14.01.2015 necesare desfasurarii activitatii de catre S.C. COLECTIV CLUB S.R.L., la punctul de lucru din strada Tabacarilor nr. 7, sector 4 Bucuresti. Prin aceasta, a cauzat vatamarea drepturilor si intereselor legitime ale unor persoane fizice si ale Primariei Sectorului 4 Bucuresti, in urma carora reprezentantii S.C. COLECTIV CLUB S.R.L., care au putut desfasura activitați de alimentatie publica, au obtinut un folos necuvenit in cuantum de 62.298 lei. De asemenea, pentru a autoriza functionarea punctului de lucru S.C. COLECTIV CLUB S.R.L, suspectul Popescu Cristian Victor Piedone a emis cele doua acte administrative (acordul de functionare si autorizatia de functionare) sus mentionate, prin atestarea unor imprejurari necorespunzatoare adevarului, in sensul ca S.C. COLECTIV CLUB S.R.L indeplinea cerintele legale necesare avizarii”.

Actul care il trimite in arest pe celebrul Piedone

In momentul de fata, proprietarii clubului Colectiv, Paul Gancea, Alin Anastasescu si Costin Mincu sunt arestati pentru 30 de zile, in vreme ce fostul edil al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, precum si Viorel Zaharia, angajat al firmei S.C. Golden Ideas Fireworks Artists S.R.L, „artificierul” care s-a ocupat de echipamentul pirotehnic din cauza caruia s-a declansat tragedia, sunt retinuti pentru 24 de ore si vor fi prezentati instantei cu propunere de arestare. \

 

author avatar
Mihai Koblenko
372 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger