AcasăNewsFostul primar al Timisoarei ajunge in instanta. Procurorii l-au trimis in judecata

Fostul primar al Timisoarei ajunge in instanta. Procurorii l-au trimis in judecata

Gheorghe Ciuhandu este acuzat de abuz in serviciu

Unsprezece persoane au fost trimise in judecata, intr-un dosar instrumentat de procurori ai Serviciului Teritorial Timisoara din cadrul DNA. Printre ele si Gheorghe Ciuhandu, fostul edil al orasului de pe Bega.

Gheorghe Ciuhandu este acuzat de abuz in serviciu

Atat Ciuhandu, in calitate de edil al Timisoarei, cat si mai multi fost angajati ai primariei locale, unii cu functii de conducere, au fost deferiti justitiei de catre procurorii DNA. In acest dosar, politicianul este acuzat de „abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”. Din cate anunta anchetatorii, toti cei 11 au fost deferiti instantei in stare de libertate, iar dosarul urmeaza sa fie judecat de magistratii Tribunalului Timis.

Din rechizitoriul procurorilor, prezentat in comuncatul DNA, rezulta faptul ca „in cursul anului 2008, inculpatul Ciuhandu Gheorghe, la acea data primar al Municipiului Timisoara si inculpatul Cojocari Ioan, secretar al Consiliului Local Timisoara, uzand de prerogativele conferite de functiile ce le indeplineau, au incalcat normele legale in vigoare ce reglementeaza posibilitatea virarii unor sume de bani de la bugetul Consiliului Local Timisoara in contul S.C. Politehnica Timisoara S.A. (fosta S.C. Fotbal Club Timisoara S.A., fosta S.C. Politehnica 1921 stiinta Timisoara & Invest S.A.)”, dar si ca „in acest context, edilul, impreuna cu inculpatii Dumitru Delia-Ileana, Haracicu Smaranda Maria si Mihalache Violeta-Teodora, a semnat un „Contract de asociere”, in baza caruia a fost alocata anual, pe o perioada de 3 ani, suma de 9.000.000 lei, „pentru sprijinirea echipei de fotbal Politehnica stiinta Timisoara”, iar secretarul Consiliului Local Timisoara a avizat pentru legalitate H.C.L. nr. 127/2008 in baza careia era alocata anual suma mentionata mai sus”. Nu in ultimul rand, procurorii sutin faptul ca „de fapt, prin aceasta conduita nu se urmarea “sprijinirea” activitatii sportive, intrucat banii intrau direct in contul S.C. Politehnica 1921 Stiinta Timisoara & Invest S.A., ci „sprijinirea” efectiva a acestei firme pentru redresarea financiara, imprejurare dovedita si de faptul ca, dupa incetarea finantarii de catre Consiliul Local Timisoara si Consiliul Judetean Timis, in anul 2011 S.C. Politehnica 1921 Stiinta Timisoara & Invest S.A. a intrat in insolventa, in lipsa sumelor necesare desfasurarii in continuare a activitatii”.

141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger