AcasăNewsFostul primar al Ploiestiului ramane in arest preventiv

Fostul primar al Ploiestiului ramane in arest preventiv

Magistratii de la Curtea de Apel Ploiesti au decis, marti, ca Iulian Badescu, primarul demisionar al Ploiestiului, trebuie sa ramana in arest preventiv.

Badescu este personajul principal al unui dosar in care procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie il acuza de luare de mita si de abuz in serviciu.

Concret, Badescu este acuzat ca, in calitate de primar al municipiului Ploiesti si ordonator principal de credite, a semnat, la data de 21.01.2013, un contract de cooperare incheiat intre municipiul Ploiesti si Asociatia Comunitara „Lupii Galbeni 2012” Ploiesti si, la data de 28.06.2013, a semnat regulamentul privind punerea in aplicare a acestuia, in lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustragand aceste operatiuni controlului de legalitate, regularitate si incadrare in creditele bugetare si a dispus plata sumei de 8.000.000 lei (in trei transe) catre asociatie, desi cunostea ca actiunea nu este legala.

Se considera ca Badescu a prejudiciat bugetul local in dauna clubului de fotbal Petrolul, care a obtinut suma respectiva, prin intermediul Asociatiei Comunitare „Lupii Galbeni 2012” Ploiesti, in mod ilegal.

Badescu a contestat masura arestului preventiv, dar magistratii de la Curtea de Apel Ploiesti i-au respins contestatia si au decis, definitiv, ca Badescu sa ramana dupa gratii. In acelasi dosar au fost acuzate de abuz in serviciu Oana Iacob, secretarul Primariei Ploiesti, si jurista Iulia Alexandru. Cele doua sunt urmarite penal sub control judiciar.

author avatar
Cristi Ionita
96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger