AcasăNewsFostul presedinte executiv al Fundatiei pentru Patrimoniu a Academiei Romane, pus sub...

Fostul presedinte executiv al Fundatiei pentru Patrimoniu a Academiei Romane, pus sub urmarire penala

UPDATE: procuroii DNA au decis ca academicianul Alexandru Bogdan sa fie pus sub urmarire penala pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei ori  a autoritatii de o persoana care îndeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata.

Profesorul Alexandru Bogdan, fostul presedinte executiv al Fundatiei pentru Patrimoniu a Academiei Romane, s-a prezentat miercuri la sediul DNA, unde este audiat de aproape doua ore.

Academicianul Alexandru Bogdan este audiat pentru modul in care a gestionat proprietatile imobiliare ale Fundatiei, institutie pe care a condus-o. Pagubele s-ar ridica la 3 milioane de euro.

Procurorii suspecteaza ca multe din contractele prin care diferiti oameni de afaceri au preluat in arenda sau in diferite alte modalitati terenuri de la Academia Romana au fost incheiate in defavoarea institutiei. Astfel, desi beneficiau de suprafete mari de teren, aceştia nu plateau aproape nimic pentru dreptul de folosinta.

Fundatia pentru Patrimoniu a fost infiintata in 2005 si a avut ca principal scop administrarea tuturor bunurilor imobiliare ale Academiei Romane.

Foto: digi24.ro

author avatar
Alina Costache
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger