AcasăNewsFostul presedinte al CJ Botosani, trimis in judecata alaturi de socrul sau

Fostul presedinte al CJ Botosani, trimis in judecata alaturi de socrul sau

Dubla lovitura pentru familia fostul numar unu in cadrul Consiliului Judetean Botosani. Atat Florin Turcanu, fostul sef al CJ Botosani, cat si tatal sotiei sale au fost deferiti justitiei, in acelasi dosar.

Florin Turcanu (foto: btonline.ro)

Odata finalizate cercetarile in cauza, procurorii DNA suceveni au trimis in instanta, mai exact catre Tribunalul Botosani, spre judecare, cauza penala in care sunt cercetati cei doi.

In timp ce Turcanu se afla in arest preventiv, fiind acuzat de trafic de influenta si spalare de bani, ambele in forma continuata, socrul sau, Aristomel Anusca, este cercetat in libertate de procurori, care il acuza de complicitate la cele doua fapte, respectiv de complicitate la trafic de influenta si, respectiv, la spalarea banilor, ambele in forma continuata, din cate se mentioneaza, miercuri, intr-un comunicat al DNA.

Din rechizitoriul facut public de anchetatori rezulta, printre altele, faptul ca „in perioada iunie 2013-septembrie 2014, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Botosani, inculpatul Turcanu Florin a pretins si primit de la administratorul mai multor firme din Botosani, sume de bani si alte foloase materiale in cuantum de 272.906,16 lei, reprezentand contravaloarea lucrarilor de constructie si amenajare executate la un imobil declarat ca fiind in proprietatea inculpatului Anusca Aristomel (socrul lui Turcanu Florin), situat in municipiul Botosani, la care se adauga si cheltuieli privind achizitionarea unor aparate si bunuri de uz casnic. Acesta din urma, de altfel, l-a si ajutat pe ginerele sau Turcanu Florin, in sensul ca a intermediat primirea banilor si a foloaselor necuvenite”.

209 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger