AcasăNewsFostul preot de la Tanacu, Daniel Corogeanu, eliberat conditionat

Fostul preot de la Tanacu, Daniel Corogeanu, eliberat conditionat

(foto: newspad.ro)

Fostul preot de la Manastirea Tanacu, Daniel Petru Corogeanu, a fost eliberat conditionat, miercuri, din Penitenciarul Vaslui. Acesta a ispasit trei sferturi din pedeapsa primita dupa ce a fost gasit vinovat de moartea unei maicute, in cadrul unui ritual de exorcizare.

(foto: newspad.ro)

Corogeanu a fost eliberat pentru buna purtare. La iesirea din penitenciar, miercuri la pranz, fostul preot de la Tanacu a refuzat sa faca declaratii presei si a plecat insotit de fratele sau si de alti doi tineri, potrivit Mediafax. „In cererea inaintata catre Judecatorie am prezentat o evaluare a detinutului Petru Corogeanu, care a participat in mod activ la actiunile din interiorul penitenciarului, tinandu-se cont inclusiv de rapoartele de pedepsire care au existat pe perioada cat persoanza privata de libertate s-a aflat in penitenciar„, a declarat, marti, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Vaslui, Petru Toma.

In 2005, o tanara calugarita a murit, iar Daniel Petru Corogeanu, la acea vreme preot la Manastirea Tanacu, si alte patru calugarite, au ajuns in fata magistratilor. Anchetatorii au stabilit ca Irina Cornici a fost tinuta legata cu lanturi, de o cruce, fara sa primeasca apa si mancare. Tanara supusa unui ritual de exorcizare a murit dupa trei zile.

Dupa doi ani si jumatate de procese, Corogeanu a fost condamnat la sapte ani de inchisoare, fiind incarcerat la Vaslui. Cele patru calugarite, condamnate in acelasi dosar, au fost eliberate conditionat anul trecut.

1.112 afisari

2 COMENTARII

  1. Mai bine corogeanu ar spune ca nu stie ce face si ca nu si aminteste de groaznica lui crima ar merita sa fie tinut fara apa pana cand scanceste sa vada si el cum este o asemenea tortura

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger