AcasăNewsFostul premier condus pe ultimul drum. Radu Vasile, inmormantat cu ONORURI...

Fostul premier condus pe ultimul drum. Radu Vasile, inmormantat cu ONORURI MILITARE

UPDATE: Zeci de persoane l-au condus, vineri, pe ultimul drum, pe fostul premier Radu Vasile, inmormantat cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu Catolic.

Radu Vasile a fost inmormantat in apropierea mormantului mentorului sau in politica, Corneliu Coposu. Slujba religioasa a avut loc la capela din incinta cimitirului, la finalul acesteia fiind trase mai multe salve de arma in memoria fostului premier.

Joi, in jurul orei 10.00, trupul neinsufletit al lui Radu Vasile a fost luat de la Senat si dus catre cimitirul Bellu Catolic, unde va fi inmormantat, ceremonia fiind programata pentru ora 14.00.

Traian Basescu, Crin Antonescu si Ion Iliescu au venit, joi, la sediul Senatului, unde a fost depus trupul fostului prim-ministru Radu Vasile – inainte de a fi dus la Bellu, pentru a-i aduce un ultim omagiu. Ei au laudat deciziile bune pe care le-a luat acesta la sfarsitul anilor 90, intr-o perioada tulbure pentru Romania.

Seful statului a sosit printre primii la capataiul lui Radu Vasile si a avut numai cuvinte de lauda pentru fostul premier. „Pentru mine a fost un prim-ministru extraordinar de bun pentru ca a lasat libertatea fiecarui ministru sa faca ceva bun, sa ramana ceva de pe urma guvernului (…) El a tinut la mine, eu la el. Ne-am respectat reciproc”, a declarat presedintele.

De asemenea, intre liderii politici care au tinut sa-i aduca un ultim omagiu lui Radu Vasile sunt si Ion Iliescu, Crin Antonescu si liderul PPDD, Dan Diaconescu. „Avea doar 71 de ani, avea inca potential si intelectual. Durerea mare e a familiei, a sotiei…si ea e bolnava”, a spus fostul presedinte Ion Iliescu.

„Eu am venit aici sa aduc un omagiu lui Radu Vasile, fostul premier, un om deosebit de care ma leaga foarte multe amintiri”, a afirmat Crin Antonescu, liderul PNL.

Dan Diaconescu si-a adus aminte de fostul premier sic a prieten dar sic a invitat in emisiunile moderate de el: „Radu Vasile nu mi-a fost doar invitat la emisiuni de multe ori, ci si prieten care-mi dadea sfaturi chiar si in materie de televiziune, am multe amintiri speciale cu marele disparut”.

Radu Vasile va fi inmormantat astazi la Cimitirul Bellu Catolic din Capitala.

Foto: rtv.net

author avatar
Alina Costache
646 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger