AcasăNewsFostul parlamentar Dorin Lazăr Maior va fi adus luni în România. Șefa...

Fostul parlamentar Dorin Lazăr Maior va fi adus luni în România. Șefa MJ: „Nimeni nu e mai presus de lege!”

sursa foto: Facebook/Alina Gorghiu

Fostul parlamentar și lider al revoluționarilor din Brașov -în vârstă de 63 de ani – va ajunge, luni, în România, din Italia, acesta urmând să execute o pedeapsă privativă de libertate.

Ministra Justiției a anunțat, luni după-amiază, că fostul deputat Dorin Lazăr Maior va fi adus „în scurt timp” în țară, din Italia.

Nimeni nu e mai presus de lege! Fugarul Dorin Lazăr Maior, fost deputat (2000-2004) și fostul președinte al Blocului Național al Revoluționarilor, în scurt timp va fi adus din Italia în România, pentru a executa o pedeapsă privativă de libertate”, a transmis Alina Gorghiu, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Pe numele lui fusese emis un mandat european de arestare

Liberala aflată în fruntea Ministerului Justiției amintește că, în vara acestui an, mai precis în 19 iulie, acesta a fost condamnat definitiv pentru cumpărare de influență. Iar câteva zile mai târziu, Dorin Lazăr Maior a fost prins în Italia. Ulterior, pe 21 septembrie, Curtea de Apel din capitala Italiei, Roma, a dispus extrădarea lui în România. „În noiembrie 2013, acesta a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 7 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de șantaj. A fugit și la acel moment din țară, însă a fost prins și a executat pedeapsa, în 2020 fiind eliberat condiționat.

La data de 19 iulie 2023, acesta a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 2 ani și 1.186 zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

Pe numele lui a a fost emis un mandat european de arestare.

La data de 28 iulie 2023, Dorin Lazăr Maior a fost prins în Italia, iar, la data de 21.09.2023, Curtea de Apel Roma a dispus predarea sa în România”, a mai scris Alina Gorghiu.

Potrivit precizărilor ministrei Justiției, organele de poliție competente „îl vor transporta pe fugar” la Penitenciarul Rahova, pentru ca acesta să înceapă executarea pedepsei privative de libertate.

author avatar
Andrei Coman
480 afisari

4 COMENTARII

  1. bica e mai presus de lege , nimeni nu vorbeste de ea , gorghiu , kavalec , noi femeile …

  2. Da’ pe Prins’ Pool,cand il prindeti ? Sau nu aveti ” dezlegare ” ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger