AcasăNewsFostul ministru Stelian Fuia, urmarit penal

Fostul ministru Stelian Fuia, urmarit penal

Fuia, fostul ocupant al fotoliului de ministru al Agriculturii in Executivul condus de Mihai Razvan Ungureanu, este urmarit penal, fiind acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice, pentru o serie de fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in are conducea Statiunea de Cercetare  de la Fundulea.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au anuntat, miercuri, ca s-a inceput urmarirea penala fata de Stelian Fuia, dar si fata de sora fostului ministru, Alexandrina State, respectiv sotul acesteia, Daniel State. Daca Stelian Fuia este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice, cei doi, asociati ai unei societati comerciale – PROCERA AGROCHEMICALS, sunt acuzati de complicitate la aceasta infractiune.

Conform precizarilor mentionate de procurori, in rezolutia de incepere a urmaririi penale, oamenii legii au indicii cum ca Fuia, in calitate de director la Statiunea de Cercetare si Dezvoltare a Plantelor Medicinale si Aromatice (S.C.D.P.A.M.) Fundulea, la data savarsirii faptelor aflate sub cercetare, ar fi „omis indeplinirea unui act de serviciu in cadrul unei proceduri de executare silita, fapt ce a condus la vanzarea ilegala, prin licitatie organizata la data de 19 decembrie 2005, a unor imobile din patrimoniul statului catre o persoana fizica, banii fiind platiti societatii la care asociata era sora invinuitului Fuia Stelian”.

Fuia este acuzat ca, in calitatea sa de director al institutiei amintite, ar fi incercat „stingerea unei datorii pe care, initial, Statiunea de cercetare Fundulea o avusese fata de Statiunea Didactica Belciugatele” , mai precizeaza procurorii in comunicatul citat.

Amintim ca fostul ministru Fuia a fost, pana in august 2012, membru PDL. Acesta a decis sa demisioneze din partid, precizand ca intentioneaza sa infiinteze „o platforma agrariana”, care sa apara pe listele de candidati, la viitoarele alegeri. „Intentia este ca aceasta structura sa mearga in alegeri singura”, spunea Fuia la vremea respectiva.

166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger