AcasăNewsFostul ministru Cristian David, acuzat de luare de mita si de spalare...

Fostul ministru Cristian David, acuzat de luare de mita si de spalare de bani

Cristian David, fostul ministru de Interne din perioada 2007-2008, a intrat in atentia procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie.

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a transmis, procurorului general al P.I.C.C.J, referatul intocmit de procurorii anticoruptie, in vederea sesizarii Presedintelui Romaniei pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Cristian David, fostul ministru de Interne din perioada 2007-2008.

Fostul ministru de Interne este acuzat de luare de mita si de spalare de bani. Concret, reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie sustin ca fostul ministru de Interne a solicitat, in 2007, si incasat, la inceputul lui 2008, 500.000 de euro din partea unui denuntator.

In contul acestor bani, Cristian David trebuia sa-si exercite atributiile de indrumare si coordonare a activitatii prefectilor intr-o modalitate care sa asigure emiterea, de catre Comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate, a titlului de proprietate asupra unui teren de 15 ha aflat in intravilanul municipiului Buzau.

De asemenea, reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie sustin ca, pentru a masca origine sumei primite cu titlu de mita, persoanele implicate in afacere au incheiat mai multe contracte de vanzare-cumparare avand ca obiect tranzactii imobiliare fictive.

author avatar
Cristi Ionita
223 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger