AcasăNewsFostul ministru, Cristian David, achitat definitiv în dosarul în care era acuzat...

Fostul ministru, Cristian David, achitat definitiv în dosarul în care era acuzat de corupție

Fostul ministru al Internelor, Cristian David a fost achitat definitiv, marţi, de magistraţii ÎCCJ, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, într-un dosar în care era acuzat de DNA de o mită de 500.000 euro.

Cristian David Sursa foto Twitter

În decembrie 2017, el a fost condamnat în primă instanţă la 5 ani închisoare, însă un complet de cinci judecători de la ÎCCJ i-a admis apelul şi a dispus achitarea lui.

De asemenea, Valeriu Roger Niţescu, fostul şef de cabinet al lui David, a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă.

Pe latură civilă, instanţa a înlăturat decizia de confiscare a sumei de 500.000 euro de la Cristian David, fiind ridicat sechestrul pus pe averea lui.

Potrivit DNA, în calitate de ministru al Internelor şi Reformei Administrative, în cursul anului 2007, prin intermediul lui Valeriu Roger Niţescu, Cristian David a pretins şi primit suma de 500.000 de euro de la Adrian Mladin, fostul primar din Jilava, beneficiar al unor drepturi litigioase pentru 15 hectare de teren în Buzău. Mladin, denunţător în dosar, cumpărase drepturile litigioase de la proprietarul de drept, Viorica Ştirbulescu.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
139 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger