AcasăNewsFostul ministru american al Apararii si-a scris memoriile: Gates: „Obama nu are...

Fostul ministru american al Apararii si-a scris memoriile: Gates: „Obama nu are incredere in misiunea armatei SUA”

Gates il critica dur pe Obama cu privire la neincrederea presedintelui in propria armata

Fostul secretar american al Apararii, Robert Gates, face praf Administratia Obama si pe presedinte in ceea ce priveste politicile militare.

Gates il critica dur pe Obama cu privire la neincrederea presedintelui in propria armata

In cartea „La datorie; Memoriile unui secretar de Razboi”, Gates le face un portret deloc placut atat presedintelui, Barack Obama, cat si vicepresedintelui, Joe Biden, si echipei de la Casa Alba.

Agresivitate fata de comandantii armatei

Desi se straduieste sa se exprime ambivalent, ca sa nu deranjeze prea tare, totusi, extragand evaluarile „militaresti”, Gates avea o parere foarte proasta despre Obama si intreaga sa echipa. In primul rand, toti se remarcau prin neincredere si agresivitate fata de esalonul superior al armatei si fata de misiunea armatei americane in general. In privinta Afganistanului, Gates scrie ca Obama nu considera ca era „razboiul sau” si era aproape convins ca va esua. „Nu avea in cap decat sa se retraga.” In general, scrie Gates, Obama se simte inconfortabil in privinta razboaielor „mostenite” si nu intelege necesitatea interventiilor militare, nici cand e vorba ca SUA sa-si pastreze renumele de aparator al democratiei.

„Retragerea” din Siria

Prin portretul facut de Gates, se explica retragerea neasteptata a lui Obama in ceea ce priveste Siria, renuntand in ultima clipa la loviturile de pedeapsa pregatite pentru noaptea de 31 august 2013. Dupa cum reiese din surse franceze, Obama l-a sunat pe Hollande, aliatul sau, contramandand operatiunea, cand avioanele Rafalle deja pornisera motoarele. Dupa ce a sacrificat totul pentru „apropierea istorica” fata de Iran, SUA a acuzat, miercuri, regimul de la Teheran ca il sprijina pe Bashar al-Assad in reprimarea sangeroasa a civililor sirieni! Damn! Such a mess!

author avatar
Adina Mutar
222 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger