AcasăNewsFostul ministru al Finantelor, audiat la DNA

Fostul ministru al Finantelor, audiat la DNA

Fostul ministru al Finantelor, Darius Valcov, nu a recunoscut in fata judecatorilor acuzatiile aduse de DNA

Darius Valcov, fostul ministru al Finantelor, a ajuns, luni dimineata, la sediul din Bucuresti al Directiei Nationale Anticoruptie.

Valcov si-a dat demisia din functia de ministru, dupa ce procurorii DNA au deschis un dosar pe numele sau. Fostul ministru este acuzat de trafic de influenta, infractiune pe care ar fi comis-o in perioada in care era primar la Slatina.

Valcov este acuzat ca atribuia contracte pe bani publici unui afacerist prieten de familie si obtinea in schimb 20% din sumele incasate de societatea comerciala condusa de afaceristul respectiv.

Saptamana aceasta este de asteptat ca senatorii din Comisia Juridica sa dea un aviz pentru cererea de incepere a urmaririi penale si cea de arestare preventiva a lui Valcov. De asemenea, este posibil ca spre sfarsitul saptamanii dosarul lui Valcov sa ajunga la Senat, pentru ca in plenul Senatului sa se voteze cele doua solicitari primite din partea Directiei Nationale Anticoruptie.

La iesirea de la sediul DNA, Valcov a precizat ca a facut o singura declaratie in fata procurorilor, ca nu se pune problema de denunturi si ca nu crede ca s-au extins cercetarile in cazul sau.

author avatar
Cristi Ionita
102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger