AcasăNewsFostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Muresan, condamnat definitiv la 7 ani...

Fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Muresan, condamnat definitiv la 7 ani de inchisoare cu executare

Fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Muresan a fost condamnat definitiv, luni, de instanta suprema, la sapte ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzat de deturnare de fonduri.

Judecatorii instantei supreme au mentinut astfel condamnarea decisa, in aprilie 2011, in cazul lui Ioan Avram Muresan de catre instanta Inaltei Curti de Casatie si Justitie care a judecat la fond acest dosar. Instanta urmeaza sa emita mandatul de executare a pedepsei, pentru punerea in executare.

Judecatorii au pastrat si sentintele decise in cazul celorlalti inculpati din dosar – Ioan Enea Truta (sapte ani de inchisoare cu executare pentru deturnare de fonduri), Silvia Capitanu (fosta Buzatu) – cinci ani de inchisoare cu executare pentru deturnare de fonduri. Dan Jiga a fost achitat, pe motiv ca fapta nu exista in cazul acuzatiei de luare de mita.

Avram Muresan, Ioan Truta Enea (fost secretar general adjunct si consilier in cadrul Ministerului Agriculturii si Alimentatiei – MAA), Silvia Capitanu (fost director general al Directiei Integrare Europeana si Cooperare Internationala din MAA) si Dan Jiga (fost director general al Directiei Generale Economice si Relatii Bugetare din MAA) au fost trimisi in judecata in acest dosar in 18 decembrie 2003. Procurorii l-au acuzat pe Ioan Avram Muresan ca, in calitate de ministru, ar fi intocmit, in perioada 999-2000, mai multe rapoarte pentru scoaterea din rezerva de stat sub forma de imprumut a cantitatii de 5.000 de tone ulei.

author avatar
National
857 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger