AcasăNewsFostul ministru a dat din nou ochii cu procurorii. Toba: Am respectat...

Fostul ministru a dat din nou ochii cu procurorii. Toba: Am respectat intru totul prevederile legii

In conditiile in care deunazi succesorul sau in fruntea MAI a semnat ordinul de ministru prin care era pus la dispozitie, pas necesar a fi urmat in cazul politistilor ajunsi in vizorul procurorilor, Petre Toba a ajuns marti dimineata la sediul central al DNA-ului.

La aproape o luna de cand a parasit fotoliul de sef al Ministerului de Interne, tocmai pe fondul faptului ca a intrat in vizorul procurorilor anticoruptie, fiind suspectat de favorizarea infractorului, Petre Toba a ajuns la sediul central al anchetatorilor, tocmai pentru a fi instiintat oficial despre faptul ca a fost pus sub acuzare. „Mi s-a adus la cunostinta ca a fost pusa in miscare actiunea penala pentru favorizarea infractorului. Nu comentez nicio declaratie a actualului ministru. Ce pot sa va spun este ca am respectat intru totul prevederile legii si toate normele in vigoare. Va multumesc mult”, a fost tot ceea ce a precizat fostul ministru, la plecarea de la sediul procurorilor.

Va reamintim faptul ca, in textul solicitarii adresate din DNA catre Presedintie, in momentul la care s-a solicitat aviz pentru urmarirea penala pe numele lui Toba, in dosarul DIPI, procurorii notau urmatoarele aspecte: „s-a constatat ca ministrul Afacerilor Interne Toba Petre a refuzat, in mod discretionar, declanșarea procedurii de declasificare a unor normative a caror incalcare vizeaza continutul constitutiv al infractiunilor de abuz in serviciu și deturnare de fonduri, adica intr-o situatie in care este exclusa protectia informatiilor clasificate, conform art. 3 din Legea nr. 182/2002, privind protectia informatiilor clasificate, intrucat ar conduce la ignorarea art. 10 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului (dreptul la un proces echitabil care include dreptul de informare asupra acuzatiei penale).”

Nu e prima oara cand Toba a ajuns la DNA, stiut fiind faptul ca fostul ministru a decis sa paraseasca sefia ministerului dupa prima sa prezenta in fata anchetatorilor anticoruptie, in cazul de fata.

author avatar
Cristina Stefan
188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger