AcasăNewsFostul international Toni Dobos, condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare

Fostul international Toni Dobos, condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare

Anton Dobos (49 de ani), fostul fundas central al Stelei si al echipei nationale de fotbal, a fost condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare cu suspendare.

Dobos a fost condamnat la inchisoare cu suspendare, dupa ce si-a recunoscut vina in celebrul dosar „Valiza”, cel in care afaceristul Gigi Becali, patronul clubului de fotbal Steaua Bucuresti, le-a oferit o importanta suma de bani fotbalistilor de la Universitatea Cluj pentru a-si apara corect sansele intr-un meci cu CFR Cluj, contracandidata Stelei la titlu.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus sesizarea instantei de judecata, cu acordul de recunoastere a vinovatiei inculpatului Anton Dobos, in calitate de manager general al clubului de fotbal Universitatea Cluj, la data faptelor, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea infractiunii de complicitate la infractiunea de dare de mita.

In acordul de recunoastere a vinovatiei, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt: In perioada 04.05.2008 – 07.05.2008, inculpatul Dobos Anton, in calitate de manager general al clubului de fotbal Universitatea Cluj, l-a ajutat pe inculpatul Becali George prin transmiterea ofertei acestuia, de a remite suma de 1,7 milioane de euro jucatorilor de fotbal din cadrul clubului Universitatea Cluj, in scopul indeplinirii indatoririlor de serviciu.

Acestea constau in apararea corecta a sanselor de joc si realizarea obiectivelor de instruire si performanta stabilite de club, pentru obtinerea unei victorii in meciul cu echipa C.F.R. 1907 Cluj, din data 07.05.2008.

In prezenta aparatorului ales, inculpatul Anton Dobos a declarat expres ca recunoaste comiterea faptelor retinute in sarcina sa, ca accepta incadrarea juridica pentru care s-a pus in miscare actiunea penala, ca este de acord cu felul si cuantumul pedepsei stabilite, precum si cu forma de executare a acesteia, respectiv:

– 2 ani si 6 luni inchisoare, cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe un termen de incercare de 4 ani si 6 luni.

In acelasi dosar au mai fost condamnati, anul trecut, George Becali, trei ani de inchisoare cu executare, Teia Sponte, doi ani de inchisoare cu suspendare, Victor Piturca, un an de inchisoare cu suspendare, Radu Marino Gheorghe, un an si sase luni de inchisoare cu suspendare, si Alina Ciul, un an si sase luni de inchisoare cu suspendare.

author avatar
Cristi Ionita
211 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger