AcasăNewsFostul inspector sef al ISU Giurgiu, trimis in judecata de procurorii DNA

Fostul inspector sef al ISU Giurgiu, trimis in judecata de procurorii DNA

Procurorii  DNA au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a lui Marian Ghimpeteanu, fost inspector sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Vlasca” Giurgiu, acuzat de abuz in serviciu, fals intelectual, uz de fals, fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la infractiunea de sustragere sau distrugere de inscrisuri.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata Daniel-Valeriu Panait, fost sef Serviciu prevenirea incendiilor din cadrul ISU „Vlasca” Giurgiu, acuzat de doua infractiuni de abuz in serviciu, fals intelectual, uz de fals, fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata, si complicitate la infractiunea de sustragere sau distrugere de inscrisuri. De asemenea, si lt. col. (rez.) Luminita Lixandru, fosta adjuncta a inspectorului sef din cadrul aceleiasi unitati, este acuzata de doua infractiuni de abuz in serviciu, sustragere sau distrugere de inscrisuri.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 2007-2010, Marian Ghimpeteanu, Luminita Lixandru si Daniel-Valeriu Panait au desfasurat activitati infractionale in forma continuata, ce au constat in incalcarea repetata si cu stiinta a atributiilor de serviciu.

„Inculpatii, profitand de functiile pe care le indeplineau, respectiv acelea de inspector sef, adjunct al inspectorului sef si sef Serviciu Prevenire Incendii, prin incalcarea sarcinilor de serviciu ce le reveneau in materia respectarii legislatiei privind sponsorizarea, dar si a legislatiei privind controlul in scopul prevenirii incendiilor, au pretins si primit pentru dotarea ISU „Vlasca” al judetului Giurgiu, dar si in folosul lor personal, de la mai multe societati comerciale si persoane fizice, diferite sume de bani cu care au achitat o serie de bunuri de mobilier sau materiale de constructii utilizate pentru amenajarea inspectoratului sau a propriilor locuinte”, se arata in comunicatul DNA.

Potrivit sursei citate, pentru a incerca sa acopere caracterul ilegal al acestor operatiuni, inculpatii au intocmit, ulterior, documente de „sponsorizare” cu persoanele juridice de la care au pretins acele sume de bani. Suma totala primita in acest scop de cei trei inculpati a fost in cuantum de 23.650 lei, in schimbul careia inculpatii au facut demersuri pentru ca firmele sau persoanele controlate sa nu fie sanctionate conform legii pentru neregulile descoperite cu ocazia controalelor.

„La data de 1 februarie 2007, cei trei inculpati au participat la falsificarea unui proces verbal de control, efectuat la o societate comerciala din raza lor de competenta, in sensul ca au distrus documentul initial in care erau mentionate gravele nereguli descoperite pe linia prevenirii incendiilor, fiind prevazute si sanctiuni contraventionale (inclusiv fiind dispusa inchiderea temporara a sediului firmei pana la obtinerea Autorizatiei de Securitate la Incendiu). Controlul vizase un spatiu cu destinatie „sala aglomerata” in care functiona o discoteca”, sustine DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Militar Bucuresti.

Foto: adevarul.ro

author avatar
Alina Costache
337 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger