AcasăNewsFostul director de la Loterie, cercetat sub control judiciar

Fostul director de la Loterie, cercetat sub control judiciar

Dupa ce intr-o prima faza procurorii au dispus retinerea lor, fostul director general al Companiei Romane, precum si seful Serviciului Achizitii de la data faptelor anchetate intr-un nou dosar care ii vizeaza au fost dusi in fata instantei, reprezentantii DNA-ului propunand in ambele cazuri arestul preventiv pentru 30 de zile.

Doar ca magistratii Tribunalului Bucuresti au considerat ca masura se impune a fi luata doar in cazul sefului Serviciului Achizitii, Ovidiu Ripanu, pe care anchetatorii DNA il acuza de luare de mita si spalare de bani, ambele in forma continuata, precum si de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, in timp ce pentru Gheorghe Benea -acuzat de procurori de luare de mita si abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave- s-a dispus plasarea sub control judiciar pentur un interval de 60 de zile.

Deciziile nu sunt, insa, definitive si pot fi contestate atat de catre cei doi acuzati, cat si de catre procurori. in dosarul in cauza anchetatorii fac cercetari in privinta unui contract de furnizare a nu mai putin de 182 de masini in sistem buy-back, menit sa inlocuiasca parcul auto al institutiei. Contractul dateaza de acum aproape sase ani si a fost evaluat la peste 13, 3 milioane de lei. Conform DNA, „a fost initiat, fundamentat si atribuit cu incalcarea prevederilor legale, prin licitatie trucata anume pentru a favoriza respectiva societate comerciala care a vandut astfel, Loteriei Romane, autovehicule la un pret substantial mai mare decat pretul pietei”.

author avatar
Cristina Stefan
122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger