AcasăNewsFostul director al ISC, Constantin Grajdan, cercetat de DNA pentru favorizarea infractorului

Fostul director al ISC, Constantin Grajdan, cercetat de DNA pentru favorizarea infractorului

Fostul director al Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC), Constantin Adrian Balaban-Grajdan este cercetat de DNA pentru favorizarea infractorului. Procurorii au demarat actiunea de urmarire penala in cazul lui Grajdan dupa ce acesta a trimis instantei supreme o adresa privind retragerea institutiei din procesul „Trofeul calitatii”, la o zi dupa ce a fost investit in functie, fara sa aiba avizele necesare.

Potrivit rezolutiei de incepere a urmaririi penale intocmite de procurori, in 22 mai, Constantin-Adrian Balaban Grajdan, cu incalcarea dispozitiilor legale si a procedurilor interne privind circuitul documentelor si fara a avea avizul vreunei directii din cadrul Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC), a intocmit, a semnat si a transmis la Inalta Curte de Casatie si Justitie o adresa potrivit careia renunta, in numele institutiei, la pretentiile civile in dosarul „Trofeul calitatii”, anunta, vineri, DNA, prin intermediul unui comunicat.

„Imprejurarile in care a fost emisa adresa respectiva catre ICCJ (in cea de a doua zi de la numirea in functie a inspectorului general, in conditiile in care acesta nu preluase oficial atributiile specifice functiei, termenul scurt in care a fost redactata si trimisa la instanta, lipsa avizelor directiilor de specialitate, lipsa unei opinii juridice din partea consilierului juridic caruia ii fusese repartizata cauza, lipsa unei fundamentari a cererii raportat la sentinta prin care inculpatii au fost obligati la despagubiri catre ISC) contureaza ipoteza ca invinuitul Grajdan a emis adresa in scopul obtinerii unei hotarari judecatoresti favorabile inculpatilor si pentru a ingreuna cercetarea judecatoreasca”, potrivit procurorilor.

Constantin Adrian Balaban-Grajdan a fost demis, joi, de premierul Victor Ponta de la conducerea ISC. Decizia a fost luata de premier dupa ce Grajdan, numit la ISC la 18 mai, a decis retragerea institutiei din procesul „Trofeul Calitatii” fara sa il informeze pe primul-ministru.

ISC a depus, marti, la dosarul „Trofeul calitatii”, un document semnat de seful institutiei, Constantin Grajdan, prin care arata ca institutia nu se constituie parte civila in aceasta cauza. In acest sens, ISC a indicat raportul de expertiza contabila care a concluzionat ca, in urma organizarii evenimentului denumit „Trofeul Calitatii in Constructii”, in bugetul institutiei nu a fost inregistrat vreun prejudiciu.

In 30 ianuarie 2012, fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare, de catre ICCJ, in dosarul „Trofeul calitatii”, in care este acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.

author avatar
National
307 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger