AcasăNewsFostul deputat PDL Alin Trasculescu, arestat preventiv

Fostul deputat PDL Alin Trasculescu, arestat preventiv

Tribunalul Bucuresti a aprobat, joi, arestarea preventiva pentru 29 de zile a fostului deputat PDL Alin Trasculescu, acuzat ca ar fi pretins 200.000 de euro pentru a interveni pe langa autoritatile vrancene sa atribuie contracte de investitii unor societati.

Alin Trasculescu este asteptat sa se prezinte in arest, in urmatoarele 24 de ore. Decizia magistratilor nu este definitiva, ea poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Fostul deputat a fost acuzat joi, de catre procurorul de caz, ca ar fi avut echipe care filau masinile SRI si DNA, temandu-se de un flagrant sau de o posibila urmarire. Mai mult, Trasculescu avea oameni care il urmareau chiar si pe complicele sau, motivele fiind aceleasi.

Avocatul fostului PSD  a respins aceste reclamatii, catalogandu-le ca fiind neverosimile, pentru ca, sustine aparatorul lui Trasculescu, daca s-ar fi stiut urmarit, clientul sau n-ar mai fi comis „niciun fel de fapte”. Avocatul afirma ca nu ar fi logic ca o persoana care se stie cercetata si urmarita de anchetatori sa comita in continuare infractiuni.

Trasculescu a aratat judecatorului ca este de acord cu tot ce a spus avocatul sau si ca de la inceputul anchetei si pana in prezent nu a vorbit decat cu familia sa si cu aparatorii sai.
Tribunalul Bucuresti a decis ca cercetarea fostului deminitar sa se faca in stare de arest, asa cum a cerut Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Luni, magistratii au admis cererea procurorilor DNA de a inlocui masura care prevedea interdictia de a parasi tara cu cea a arestarii preventive.

Politicianul PDL e acuzat de DNA ca ar fi pretins 200.000 de euro, pentru a interveni pe langa autoritatile din Vrancea ca sa atribuie contracte de investitii unor societati.
DNA a cerut din 22 noiembrie arestarea preventiva a lui Trasculescu, la doua zile dupa ce politicianul si-a dat demisia din functia de deputat.

author avatar
Alina Costache
178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger