AcasăNewsFostul deputat Marko Attila, dat in urmarire internationala

Fostul deputat Marko Attila, dat in urmarire internationala

Reprezentantii Inspectoratului General al Politiei Romane au decis sa-l dea in urmarire internationala pe fostul deputat UDMR Marko Attila.

Marko Attila a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu, fostul deputat facand parte din comisia ANRP care si-a dat acceptul ca afaceristul Gheorghe Stelian sa primeasca despagubiri pentru un teren supraevaluat.

Din momentul in care a fost trimis in judecata, fostul deputat UDMR s-a facut nevazut, existand informatii ca s-ar fi refugiat la Budapesta si ca este protejat de guvernul maghiar.

La 1 aprilie, Marko Attila si-a anuntat, prin intermediari, demisia din Camera Deputatilor. In aceste conditii, cererea Directiei Nationale Anticoruptie, de retinere si arestare a fostului deputat, „a ramas fara obiect”.

Autoritatile au decis, in cele din urma, emiterea unui mandat de arestare in lipsa, iar acum fostul deputat UDMR a fost dat in urmarire internationala.

Marko Attila este acuzat ca, impreuna cu alti fost membri marcanti ai Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, a produs un prejudiciu bugetului statului roman in cuantum de circa 85 de milioane de euro.

author avatar
Cristi Ionita
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger