AcasăNewsFostii proprietari, despagubiti cu... puncte, puncte

Fostii proprietari, despagubiti cu… puncte, puncte

Fostele case nationalizate, actuale ruine, mai sunt atratctive doar pentru pamantul de sub ele

Fosti proprietari ai caselor nationalizate care nu pot fi despagubiti in natura vor primi puncte de cate un leu, cu care vor putea cumpara alte proprietati nationalizate, pe care fostii lor proprietari nu au mai apucat sa le revendice.

Fostele case nationalizate, actuale ruine, mai sunt atratctive doar pentru pamantul de sub ele

Guvernantii gasesc tot felul de metode sa-i amane la calendele grecesti pe fostii proprietari deposedati de case (ca doar n-or trai cat veacul!).  Astfel, desi legea privind retrocedarile proprietatilor confiscate inainte de 1989 ramane in vigoare, autoritatile pregatesc un nou act normativ. Astfel, daca fostii proprietari nu-si vor obtine proprietatile in natura (si sunt sanse de aproape 100% sa fie asa), vor primi de la stat puncte in valoare de cate un leu, tichetele respective urmand a fi folosite la cumpararea de terenuri agricole, paduri, case, vile etc., pe care fostii proprietari nu au mai apucat sa le revendice. Daca legea nu va fi adoptata repede, statul nu va mai avea cui sa dea despagubiri de… puncte-puncte.

Licitatii prin videoconferinta

Noua lege obliga autoritatile locale sa gaseasca, in termen de 120 de zile de la intrarea in vigoare a legii, toate tipurile de proprietati imobiliare revendicate si nerevendicate ce ar putea face obiectul vanzarii prin licitatie. Nu de alta, dar vin fostii proprietari, inca in viata, cu punctele-lei peste primari si trebuie sa aiba ce cumpara. Shopping-ul imobiliar cu tichete de un leu urmeaza a se desfasura saptamanal, prin videoconferinta, iar proprietarii de tichete (de la fostele case sa-si ia gandul) pot sa-si „sparga” averea de… puncte-puncte pe pamanturi intelenite, „paduri” de copaci taiati sau case care stau sa cada.

Restituiri in numerar de 10% pe an

Daca „superofertele” sunt neatractive, fostii proprietari care vor face dovada ca au participat la trei licitatii in trei ani si nu au cumparat nimic, pot sa ceara bani in schimb, dar numai pentru 10% pe an din valoarea totala a punctelor. E drept, pot spera la plata in numerar abia din ianuarie 2017.

author avatar
Arpad Dobre
258 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger