AcasăNewsFoștii parlamentari vor pensiile speciale înapoi. Au deschis procese în toată țara

Foștii parlamentari vor pensiile speciale înapoi. Au deschis procese în toată țara

parlamentariFoștii parlamentari vor pensiile speciale înapoi. Au deschis procese în toată țara

În ultimele zile, zeci de foști parlamentari au dat în judecată secretariatele Camerei Deputaților și Senatului, pentru a le obliga să le dea banii pe care îi primeau înainte de februarie 2021. Pensiile speciale au fost abrogate în aceeași lună.

În perioada 13-14 aprilie, 20 de instanțe din țară au înregistrat procese prin care foști deputați și senatori cer să primească, din nou, pensii speciale. Cei mai mulți reclamanți se află în Prahova (16) și Iași (15),lista fiind completată de Galați (9), Argeș și Călărași (8), Sibiu, Vâlcea, Bistrița-Năsăud și Gorj (7), Neamț, Brăila, Bacău și Teleorman (5), Mehedinți, Buzău și Arad (4), Covasna (3), București, Giurgiu și Constanța (1).

122 de foști parlamentari au dat statul în judecată pentru a-și reprimi pensiile speciale

Recent, șapte foşti parlamentari de Bistriţa-Năsăud au decis să acţioneze în instanţă Parlamentul României şi îşi cer pensiile speciale înapoi, scrie Agerpres. Aceştia cer să se constate nulitatea ordinelor în baza cărora nu mai primesc pensii speciale.

Printre politicienii cu notorietate care au apelat la justiție se numără Petre Daea, Nicolae Bacalbașa, Victor Socaciu, Anghel Stanciu, Ion Solcanu, Doru Ioan Tărăcilă (PSD), Victor Paul Dobre, Puiu Hasotti, Ion Ariton și Ioan Oltean (PDL/PNL).

Pensiile speciale pentru foștii parlamentari au fost desființate în luna februarie prin larga majoritate a actualilor deputați și senatori (357 pentru, niciunul împotrivă, UDMR nu a votat). Acestea variau între 2.131 de lei și 12.168 de lei brut, iar cele ale senatorilor între 2.131 lei și 14.930 lei brut, potrivit g4media.ro.

author avatar
Andreea Vlad
233 afisari

3 COMENTARII

  1. Da, vor ca au tupeu, grade pe umar si sange in instalatie, da-le-ar pe nas.
    Oare cand se incheie odata cu munca la stat si cu pensiile si salariile cumulate pana la 100 de ani ca tot nu fac nimic doar isi taraie picioarele si fundul prin masini de lux, ca pot si pe bani de bani iar tinerii zac in case arestati ca sa aiba ei drumurile libere, nenorocitii si sa isi faca afacerile murdare nestingheriti. Oare cat ii mai rabda pamantul?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger