AcasăNewsFosta sefa AEP, trimisa in instanta

Fosta sefa AEP, trimisa in instanta

Patru (foto: roaep.ro)

Reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie transmit, miercuri, faptul ca Ana Maria Patru a fost trimisa in judecata de catre procurori in cel de-al doilea dosar deschis pe numele sau.

Patru (foto: roaep.ro)

De aceasta data, Patru este cercetata, sub control judiciar, in calitate de presedinte al Autoritatii electorale Permanente (AEP), pentru trafic de influenta in forma continuata si spalarea banilor, din cate se mentioneaza intr-un comunicat. Cauza va ajunge pe masa magistratilor de la Tribunalul Bucuresti.

Anchetatorii noteaza, printre altele, faptul ca „in perioada aprilie-mai 2013, inculpata Patru Ana Maria a pretins de la reprezentantul unei firme de software suma de 1 milion de euro, iar la sfârsitul lunii iulie 2013 a pretins de la aceeasi persoana doua ceasuri de lux (un ceas de dama in valoare de 49.700 lei si un ceas barbatesc in valoare de 58.500 lei), lasând sa se creada ca are influenta asupra directorului unei institutii publice cu atributii de control si a promis ca-l va determina sa solutioneze in mod favorabil o investigatie care privea firma de software”, dar si ca „la data de 05 decembrie 2016, inculpata Patru Ana Maria a formulat si inregistrat la Directia Nationala Anticoruptie un denunt privind existenta unei infractiuni de trafic de influenta, pretins comisa de directorul institutiei publice la care am facut referire mai sus, cunoscând ca acesta este nereal. Cu ocazia audierii in calitate de inculpat, Patru Ana Maria a recunoscut ca denuntul – obiect al infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare, retinuta in sarcina sa, este mincinos. Pentru infractiunea de inducerea in eroare a organelor judiciare – astfel cum a fost recunoscuta de catre inculpata, s-a dispus, in timpul urmaririi penale, disjungerea cercetarilor si formarea unui dosar separat”.

658 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger