Cauta

Fosta șefă a Casei de Comerţ Agroalimentar UNIREA, reținută de DNA

sursa foto: Facebook/Direcția Națională Anticorupție

După perchezițiile de amploare făcute miercuri de DNA, în cazul Casei de Comerț Agroalimentar UNIREA, au urmat audieri. Mai multe persoane au ajuns să dea declarații la sediul DNA.

Fosta șefă de la Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA, Mariana Cotoi, a fost reținută, joi, de către anchetatorii DNA care o acuză de fapte de abuz în serviciu, potrivit unui comunicat DNA.

O măsură similară, luată în cazul altor trei persoane

Conform acelorași surse, alte trei persoane ar fi fost reținute alături de fosta șefă a Casei, în legătură cu presupusa delapidare a societății cu capital de stat fondată anii trecuți, pe vremea când Liviu Dragnea conducea PSD.

Nu în ultimul rând, dosarul ar avea la bază denunțuri depuse de persoane fizice.

S-ar fi făcut denunțuri

Și anume, în 11.07.2024, la Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din DNA ar fi fost înregistrate denunțurile a două persoane, soț și soție, cu același conținut.

Prin care s-a solicitat efectuarea de cercetări față de Cotoi Mariana, persoană care în anul 2023 a ocupat funcția de director general al Societății Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA” – S.A., și a unui administrator al unei societății, „sub aspectul unei situații de fapt care ar putea fi calificată juridic ca realizând elementele constitutive ale infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”.

Zeci de percheziții, miercuri, în Capitală și 12 județe

DNA anunțase, miercuri, într-un comunicat, faptul că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, în perioada 2023-2024.

Și că în cursul zilei de miercuri, 9 octombrie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se fac percheziții domiciliare în 60 de locații situate pe raza municipiului București și a 12 județe (Ilfov, Ialomița, Prahova, Giurgiu, Constanța, Iași, Timiș, Caraș Severin, Cluj, Bihor, Maramureș, Arad), „reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile sau punctele de lucru ale unor societăți comerciale”.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a fost întrebat, la finalul ședinței de Guvern de miercuri în legătură cu perchezițiile DNA de la Casa „Unirea”, dat fiind faptul că societatea e în subordinea Ministerului Agriculturii.

„La Casa „Unirea” au fost anumite sesizări făcute de AGA către ministrul agriculturii. În momentul acela, am luat decizia să trimit Corpul de Control să facă verificări, pentru că erau sume alocate, prin Casa „Unirea”, de peste 50 de milioane de lei și neîncasate de la trei societăți comerciale. Corpul de Control a întocmit un raport de inspecție fiscală. Acesta a fost trimis către organele de cercetare penală. În momentul de față, cred că, așa cum am și încredere în organele de cercetare penală să-și facă treaba și îmi doresc foarte mult ca banii publici să se cheltuie eficient și Casa „Unirea”, prin acel raport de inspecție fiscală și prin măsurile luate de organele de cercetare, Ministerul Agriculturii și Casa „Unirea” să recupereze banii de la aceste societăți comerciale”, a declarat ministrul Florin Barbu.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Controlul exporturilor de pământuri rare: bun pentru China, rău pentru afaceri
  • Emmanuel Macron învață ce înseamnă dominația Nvidia
  • Miza acaparării României. Apele din statele UE sunt otrăvite
  • Importăm și șefii de servicii secrete? Cu dedicație de la Elysee: Cioloș la SRI, Ciolacu la SIE!
  • Cel mai mare port al Europei se pregătește pentru un război cu Rusia
  • Bolojan și coaliția își bat joc de populație. Cresc subvențiile de la stat pentru partide
  • Israel și America nu au îngenuncheat Iranul
  • Atac mișelesc. CCR interzice grevele și protestele românilor
  • Legea europeană privind inteligența artificială are nevoie de o pauză, nu de un full stop
  • Exit mobile version