AcasăNewsFosta consiliera a lui Funeriu, patru ani de inchisoare

Fosta consiliera a lui Funeriu, patru ani de inchisoare

Melania Vergu, fosta consiliera a lui Daniel Funeriu, a fost condamnata la patru ani de inchisoare cu executare.

sursa foto: exclusivnews.ro

Melania Vergu a fost consiliera lui Funeriu in perioada 2009-2010, cand acesta din urma a ocupat functia de ministru al Educatiei.

Melania Vergu a fost condamnata la inchisoare de magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti pentru inselaciune, conflict de interese si fals in documente la obtinerea unor fonduri europene. Hotararea nu este definitiva.

Fosta consiliera a lui Funeriu este acuzata, printre altele, ca a prezentat la Autoritatea de management documente si declaratii inexacte in care ar fi consemnat date nereale referitoare la conditiile pe care le indeplinea firma sa, SC Edu Tim Consultanta Europeana SRL, in vederea accesarii de fonduri acordate prin programul POSDRU, cum ar fi numarul de angajati, profitul, cifra de afaceri si experienta in domeniul formarii profesionale.

Melania Vergu a fost trimisa in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in decembrie 2012, alaturi de fiul ei, Ioan Teodor Vergu, director si asociat la firma respectiva.

La ultimul termen, Melania Vergu a continuat sa se declare nevinovata, dar procurorii DNA sustin ca exista date certe care arata ca Melania Vergu a comis infractiuni contra intereselor financiare ale Comunitarii Europene, respectiv a falsificat documente pentru a obtine mai multi bani prin programul POSDRU.

Decizia poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Pana atunci, magistratii au decis scoaterea de sub urmarirea penala a lui Ioan Teodor Vergu pe motiv ca „din probele administrate pe parcursul urmaririi penale s-a stabilit ca fiul Melaniei Vergu nu a cunoscut aspectele nereale si inexacte inserate de Melania Vergu in cererile de finantare”.

author avatar
Cristi Ionita
493 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger