AcasăNewsFost sef ISU Teleorman, retinut pentru 24 de ore!

Fost sef ISU Teleorman, retinut pentru 24 de ore!

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie anunta retinerea pentru 24 de ore a colonelului in rezerva Petre Graure, fost ofiter la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „A.D. Ghica” Teleorman si administrator al unei societati comerciale cu profil „furnizare servicii formare profesionala”.

Petre Graure este acuzat de comiterea a nu mai putin de 148 de infractiuni, respectiv 121 de infractiuni de fals intelectual, sapte infractiuni de abuz in serviciu, sapte infractiuni de fals intelectual in forma continuata, sapte infractiuni de uz de fals in forma continuata si sase infractiuni de fals material in inscrisuri oficiale.

Alaturi de Petre Graure a fost retinuta, pentru 24 de ore, Doina Jantea, administrator al unei societati comerciale cu profil „furnizare servicii formare profesionala”, acuzata de 121 de infractiuni de fals intelectual si sapte infractiuni de abuz in serviciu.

Concret, cei doi sunt acuzati ca, in perioada februarie – august 2014, in calitate de administratori ai celor doua societati comerciale, au organizat un numar de sapte cursuri de formare profesionala cu 120 de cursanti, in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor, carora la final li s-au eliberat certificate de absolvire.

Examinarea acestor persoane trebuia realizata de Remus Mirlogeanu, Aurel Chivu, Alexandru Ion si Vasilica Hampu, desemnati in acest sens de catre comisia de autorizare Teleorman, dintre persoanele stabilite de catre conducerea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „A.D. Ghica”.

In realitate, niciunul dintre cursanti nu a efectuat vreo ora din cele 118 prevazute in programa pentru pregatirea teoretica si practica. De asemenea, nu a avut loc nicio examinare, toate inscrisurile prevazute de lege a se intocmi pentru organizarea si desfasurarea cursurilor si examinarilor fiind false.  Prejudiciul estimat pentru perioada aratata se ridica la aproximativ 70.000 lei, constand in sumele de bani achitate de catre cursanti, singurul scop al inculpatilor fiind acela de a obtine beneficii materiale pentru sine.

Acuzati de comiterea mai multor infractiuni in acelasi dosar, col. Remus Mirlogeanu, prim-adjunct al sefului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „A.D. Ghica” Teleorman, col. Aurel Chivu, adjunct al sefului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „A.D. Ghica” Teleorman, lt. col. Vasilica Hampu, sef Centru Operational in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „A.D. Ghica” Teleorman, si plt. adj. sef Alexandru Ion, subofiter in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „A.D. Ghica” Teleorman, au fost plasati sub control judiciar.

Procurorii sustin ca personajele principale ale dosarului, respectiv Petre Graure si Doina Jantea, vor fi prezentate magistratilor de la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

author avatar
Cristi Ionita
424 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger