AcasăNewsFost primar, trimis in judecata pentru conflict de interese

Fost primar, trimis in judecata pentru conflict de interese

Iancu Simion Simi (sursa foto expressdebanat.ro)

Procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara au decis trimiterea in judecata a lui Iancu Simion-Simi, fost primar al orasului Otelu-Rosu.

Iancu Simion Simi (sursa foto expressdebanat.ro)

Iancu Simion-Simi este acuzat de catre oamenii legii de conflict de interese. Conform procurorilor, „la data de 9 noiembrie 2010, inculpatul Iancu Simion-Simi, in calitate de primar al orasului Otelu-Rosu si presedinte al Comisiei de distribuire a locuintelor ANL, a dispus intocmirea documentatiei de inchiriere a unui apartament ANL intre Primaria Otelu-Rosu si el insusi, contractul de inchiriere si fisa de calcul fiind semnate, in absenta sa, de catre viceprimarul orasului. Ulterior, la data de 30 decembrie 2010, inculpatul Iancu Simion-Simi a dispus incheierea unui contract de inchiriere pentru o alta locuinta ANL, intre Primaria Otelu Rosu si viceprimarul orasului Otelu-Rosu, pe care l-a semnat, desi beneficiase anterior de foloase din partea acestuia”.

Dosarul a fost trimis spre solutionare Judecatoriei Caransebes.

De remarcat ca Iancu Simion-Simi este un personaj politic cu mare greutate. Argument-cs.ro anunta ca fostul primar al orasului Otelu-Rosu a fost „secretar general al PDL Caras-Severin si, o perioada de cateva luni, chiar presedinte al acestei organizatii, consilier al lui Sorin Frunzaverde, pe cand acesta era ministrul Apararii, singurul politician local care a condus două primarii (Glimboca si Otelu Rosu), prieten bun cu regele Cioaba, dar si cu o buna parte dintre ministrii democrat-liberali din Guvernul condus de Calin Popescu Tariceanu”.

author avatar
Cristi Ionita
128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger