AcasăNewsFost prim-procuror, condamnat definitiv la 6 ani de inchisoare cu executare!

Fost prim-procuror, condamnat definitiv la 6 ani de inchisoare cu executare!

Fostul prim-procuror al parchetului Buftea, Nelu Carpen, acuzat de fapte de coruptie, a fost condamnat la sase ani de inchisoare cu executare. Decizia ICCJ este definitiva.

Fostul prim-procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea, Nelu Carpen, arestat preventiv, a fost trimis in judecata in 2010 de procurorii DNA, fiind acuzat de mai multe infractiuni de coruptie, alaturi de alte 12 persoane printre care si un judecator. Marti, acesta a primit sentinta sefinitiva, sase ani de inchisoare cu executare.

Procurorii anticoruptie l-au acuzat pe Carpen de constituirea unui grup infractional organizat, trei infractiuni de luare de mita, doua infractiuni de trafic de influenta, primire de foloase necuvenite, opt infractiuni de favorizare a infractorului, fals material in inscrisuri oficiale si instigare la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In acelasi dosar a fost judecat si judecatorul Aurica Sterea, de la Judecatoria Buftea, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de favorizare a infractorului.

Procurorii au stabilit ca, in perioada octombrie – decembrie 2009, Nelu Carpen, in calitate de prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea, ar fi pretins, prin intermediul avocatului Claudia Ileana Gilceav, 4.000 de euro de la doua persoane (dintre care una era cercetata intr-un dosar penal aflat pe rolul DNA), pentru a facilita dispunerea, fata de persoana cercetata, a unei solutii de netrimitere in judecata. Astfel, procurorul Carpen ar fi creat premisele ca persoana cercetata sa beneficieze de solutie si a infirmat rechizitoriul emis in dosarul respectiv, a inlesnit administrarea frauduloasa a unor probe si a transmis indrumari cu privire la atitudinea pe care trebuia sa o adopte persoana cercetata in cadrul unor proceduri judiciare.

Foto: romanialibera.ro

author avatar
Alina Costache
266 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger