AcasăNewsFost presedinte PSD al CJ Arges, condamnat la noua ani si jumatate...

Fost presedinte PSD al CJ Arges, condamnat la noua ani si jumatate de inchisoare

Constantin Nicolescu, fostul presedinte al Consiliului Judetean Arges, a fost condamnat vineri la noua ani si jumatate de inchisoare in dosarul in care este acuzat de luare de mita, trafic de influenta si deturnare de fonduri europene, sentinta nefiind definitiva.

Decizia a fost luata de magistratii Curtii de Apel Bucuresti si nu este definitiva, scrie digi24.ro.

Fostul presedinte al CJ Arges este acuzat ca a primit 60.000 de euro de la omul de afaceri Cornel Penescu pentru a-i facilita obtinerea unor fonduri, in baza unor documente false.

De asemenea, Constantin Nicolescu este acuzat ca ar fi obtinut fonduri europene de 900.000 de euro pentru renovarea a patru scoli, tot in baza unor acte false. Lucrarile au fost facute in perioada 2006-2008, de o singura firma, care a primit bani atat pentru lucurarile executate, cat si pentru unele care nu au fost facute.

Fostul presedinte al CJ Arges a fost trimis in judecata in mai 2011, iar prima sentinta in dosar a fost data in luna mai 2013, acesta fiind atunci condamnat la un an de inchisoare cu suspendare. Solutia nu a ramas definitiva. Astfel, in noiembrie 2013, Curtea de Apel Bucuresti a decis condamnarea fostului sef al CJ Arges la trei ani si patru luni inchisoare si doi ani interzicerea unor drepturi, sentinta contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie, atat de procurorii anticoruptie, cat si de Nicolescu si ceilalti inculpati din dosar.

Foto: argesul.info

author avatar
Alina Costache
444 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger