AcasăNewsFost jihadist Al Qaida, ajuns profesor la George Washington University

Fost jihadist Al Qaida, ajuns profesor la George Washington University

Intr-adevar, America e tara tuturor posibilitatilor. Bunaoara, credem ca numai acolo se putea ca un fost lupta Al Qaida sa fie angajat… profesor la Universitatea George Washington.

Candva recruta soldati pentru cea mai temuta organizatie terorista a planetei (intre timp, depasita in atrocitati de ISIS), iar acum le preda studentilor americani despre terorism, ca profesor la departamentul de cercetare. Dar, au dreptate si liderii Senatului de la George Washington University, unde puteau gasi un specialist mai mare in terorism daca nu chiar la Al Qaida?! Seamus Hughes, director adjunct al programului pe extremism de la Centrul de securitate interna si cibernetica, afirma ca avantajul angajarii lui Morton este ca fostul jihadist le va prezenta tinerilor „o perspectiva unica a ceea ce inseamna Al Qaida”.

Jesse Morton este ex-Younus Abdullah Muhammad. In trecut, ameninta SUA si mai ales pe producatorii serialului South Park pentru ca si-au permis sa-l arate pe profetul Mohamed imbracat intr-un costum de urs. Nascut in Pennsylvania, dintr-o familie destramata, Jesse Morton s-a apropiat de gruparile radicale inca din adolescenta, de doua ori vizitand si inchisorile americane (pentru consum/ distributie de droguri). In puscaria din Virginia a cunoscut un extremist islamic, procesul sau de indoctrinare incepand acolo, intre patru pereti.

Si uite asa, actualul profesor a fost, prin 2008, „Revolutia Musulmana”. In anul urmator, el saluta atacul armat de la Fort Hood (Texas), in care 13 oameni si-au pierdut viata. Culmea, desi cunoscut ca lider (macar vocal) Al Qaida, Younus Abdullah Muhammad s-a inscris la Universitatea Columbia, unde a obtinut o diploma de master in afaceri internationale.

Si-a revenit in simtiri dupa un „concediu” de trei ani petrecut intr-o inchisoare federala. „Am fost salvat de un agent FBI, o femeie care a crezut in mine si m-a tratat ca o fiinta umana”, povesteste „profu’” intr-un interviu acordat CNN.

author avatar
Tudor Borcea
159 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger