AcasăNewsFost director general in CNADNR, in vizorul ANI. Mircea Pop e suspectat...

Fost director general in CNADNR, in vizorul ANI. Mircea Pop e suspectat de conflict de interese

Unul dintre fostii sefi din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a ajuns in vizorul inspectorilor Agentiei Nationale de Integritate (ANI), care au anuntat, marti dimineata, faptul ca in cazul acestuia exista suspiciuni in privinta unui „conflict de interese penal”.

Este vorba despre clujeanul Mircea Pop, cel care a condus CNADNR pana in toamna lui 2013. Ca urmare a celor constatate, inspectorii ANI au sesizat deja organele abilitate, pentru a se verifica indiciile descoperite in urma evaluarii. Mai exact, s-a anuntat faptul ca Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca „in vederea verificarii indiciilor privind posibila savarșire de catre MIRCEA POP, fost director general in cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A. a infractiunii de conflict de interese, prevazuta de art. 301 din Codul Penal al Romaniei”.

Prin intermediul unui comunicat de presa in care se anunta aceasta situatie de fapt, inspectorii ANI ofera si detalii in privinta suspiciunilor existente in cazul lui Pop, care au legatura cu prelungirea unui contract de consultanta.

Ce precizeaza ANI:

„In exercitarea atributiilor de serviciu, MIRCEA POP a semnat Actul aditional nr. 10/31.01.2013 avand ca obiect „extinderea cu 29 luni a  contractului de consultanta pentru furnizarea serviciilor de proiectare si supervizare a lucrarilor de constructie a autostrazii Arad-Timisoara-Lugoj si a Variantei de ocolire Arad”. De asemenea, actul aditional semnat de acesta a vizat suplimentarea activitatii personalului Consultantului precum si suplimentarea valorii contractului cu suma de 1.956.182,65 Eur, fara TVA (de la 10.227.694 Eur, fara TVA la 12.183.876,65 Eur, fara TVA), in conditiile in care S.C. DP Consult S.A. (societate comerciala in cadrul careia MIRCEA POP a detinut  calitatea de actionar majoritar), avea calitatea de subconsultant pentru Autostrada Arad-Timisoara si Varianta de ocolire Arad.

MIRCEA POP a detinut in perioada 25 martie 2011-14 iunie 2012 calitatea de actionar majoritar al S.C. DP Consult S.A. si a obtinut in anul 2012 venituri din dividende de la aceasta societate, in valoare de 1.343.222 Lei.

Desi la data de 14 iunie 2012 a cesionat actiunile pe care le detinea la S.C. DP Consult S.A., in perioada detinerii functiei de director general in cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, acesta avea obligatia de a nu participa la luarea unei decizii care sa produca direct sau indirect un folos patrimonial pentru S.C. DP Consult S.A”.

285 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger