AcasăNewsFost director dintr-o institutie publica, in vizorul DNA

Fost director dintr-o institutie publica, in vizorul DNA

Fost manager al unui spital din Capitală, trimis în judecată

Intrat in vizorul anchetatorilor anticoruptie, un fost factor decident in cadrul unei institutii publice a ajuns ca pe numele sau sa fie pusa in miscare actiunea penala.

Marian Mitrea, fost director al Directiei Apelor Dobrogea Litoral, este suspectat de luare de mita, in privinta a trei contracte de executie, din cate au mentionat procurorii DNA, intr-un comunicat prin care se anunta aceasta masura. Presupusele fapte s-ar fi produs in doua intervale distrincte, si anume in primavara lui 2010, dar si in perioada iunie 2010-ianuarie 2012.

Ce spun anchetatorii:

„In perioada martie – aprilie 2010, inculpatul Mitrea Marian, in calitate de director al Directiei Apelor Dobrogea Litoral, a pretins de la reprezentantii unei societati comerciale un procent de 8% din sumele pe care respectiva societate urma sa le incaseze de la Directia Apelor Dobrogea Litoral, din cele trei contracte de executie lucrari aflate in curs de derulare. Banii au fost pretinsi de inculpat pentru a nu le crea probleme in derularea contractelor si pentru efectuarea la timp a platilor. Valoarea cumulata a celor trei contracte incheiate de societatea respectiva cu Directia Apelor Dobrogea Litoral a fost in valoare totala de 90.415.021 lei fara TVA.

Pentru a disimula banii reprezentand obiectul mitei, in perioada aprilie – mai 2010, reprezentatii societatii beneficiare a contractului au virat unei alte firme suma de 421.141 lei in 6 transe, ca urmare a intelegerii prealabile dintre inculpatul Mitrea Marian si administratorul firmei. Ulterior, pana la sfarsitul anului 2010 si dupa plata obligatiilor fiscale catre bugetul de stat, inculpatul Mitrea Marian a primit efectiv de la administratorul firmei suma de 240.000 lei in mai multe transe.

In perioada iunie 2010 – ianuarie 2012, in aceeasi modalitate si in derularea acelorasi trei contracte, inculpatul Mitrea Marian a primit de la reprezentantii societatii comerciale beneficiare a contractului, prin intermediul unei alte firme, suma de 135.000 lei in mai multe transe”.

162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger