AcasăNewsExclusiv! Tepe de sute de mii de euro din vanzarea unor opere...

Exclusiv! Tepe de sute de mii de euro din vanzarea unor opere de arta! Un PDL-ist foarte cunoscut este implicat

Galeria de arta a lui Mihai Voicu a escrocat mai multi colectionari, care au cerut sprijinul Politiei pentru a-si recupera bunurile

Scandal de proportii, weekend-ul trecut, la galeria de arta Ana, detinuta de fostul consilier general Mihai Voicu. Indignati de faptul ca le-au fost vandute tablourile fara a li se oferi banii cuveniti, mai multi colectionari au incercat sa-si recupereze obiectele valoroase cu ajutorul Politiei.

Galeria de arta a lui Mihai Voicu a escrocat mai multi colectionari, care au cerut sprijinul Politiei pentru a-si recupera bunurile

Vineri, galeria de arta Ana de pe str. Ermil Pangrati nr. 25, detinuta de fostul consilier PDL Mihai Voicu si de sotia acestuia, Ana, a fost scena unui scandal monstru.  Mai multi colectionari care oferisera mai multe opere de arta spre vanzare au descoperit ca acestea fusesera vandute fara stirea lor, iar banii se „evaporasera”.

Victimele lui Voicu au cerut angajatilor Galeriei Ana sa le inapoieze bunurile sau macar o parte din bani

Florentina Cosoi, una dintre victimele lui Voicu, a dezvaluit pentru „National” ca a lasat in septembrie, anul trecut, o lucrare de Alexandru Ciucurencu – „Natura moarta cu fructe”. „Tabloul a fost vandut dupa aproximativ o luna. Angajata de la Galeria Ana mi-a spus ca a dat-o cu 9.000 de euro, dar ca nu mai are banii. M-au amanat pana pe 26 ianuarie, cand, dupa zile in sir pierdute pe la galerie, am reusit sa obtin 2.500 de euro. O saptamana mai tarziu mi-au mai dat o mie. Sunt foarte multi colectionari in situatia aceasta, insa le este teama sa spuna, pentru ca au aflat ca in spatele afacerii este un politician”, ne-a declarat Florentina Cosoi.

Tablouri vandute pe sest

Fostul consilier CGMB a mentionat in declaratia de avere faptul ca sotia lui se ocupa de bunul mers al Galeriei Ana

O alta victima a pedelistului Mihai Voicu a povestit reporterilor „National” ca incearca sa recupereze cu ajutorul Politiei aproape 18.000 de euro. „Am dus in decembrie sase lucrari si, intamplator, am descoperit ca doua dintre ele fusesera vandute. Una de Petrascu si una de Ghiata, in valoare totala de aproape 18.000 de euro. Mi s-a parut suspect ca nu m-au anuntat, asa ca am decis sa retrag celelalte patru lucrari si am cerut banii pe cele vandute. Dupa ce m-au amanat mai multe zile la rand, intr-un final, Cornelia Udrea, angajata de la Galeria Ana, a sustinut ca nu mai are banii, fiindca a fost talharita pe strada de un necunoscut, care i-a furat o poseta cu 25.000 de euro, printre care si banii mei. A sustinut ca nu a reclamat talharia la Politie, ceea ce mi s-a parut din nou ciudat. Luni (astazi – n.r.) voi depune sesizare la Politie si voi lua legatura cu avocatul, ca sa-mi recuperez banii”, a declarat colectionarul, pentru „National”.

Pedelistul Voicu, sponsorul PNL

Galeria Ana este detinuta de familia politicianului Mihai Voicu, fost consilier general in cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti. De altfel, in declaratia de interese depusa de acesta in perioada mandatului, a fost precizat faptul ca sotia lui administreaza galeria de arta Ana. Sursele noastre sustin ca, dupa ce galeria a fost luata cu asalt de catre clientii escrocati, familia Voicu ar fi cesionat toate partile sociale detinute in SRL angajatei Cornelia Udrea, urmand ca aceasta sa declare firma in insolventa. Chiar daca in CGMB a intrat din partea Partidului Democrat Liberal, Mihai Voicu avea, in 2006, alte preferinte. Atunci, din „agoniseala”, a oferit o sponsorizare de 29.000 de lei Partidului National Liberal. Si, ca orice politician „care se respecta”, inainte de a fi pedelist si penelist, Voicu fusese… pesedist.

author avatar
Narcis Voica
2.031 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger