AcasăNewsForţelor Aeriene Române îşi trimit "avionul-rege" ca să-i ajute pe ucraineni!

Forţelor Aeriene Române îşi trimit „avionul-rege” ca să-i ajute pe ucraineni!

Forţelor Aeriene Române trimit un avion în Polonia, pentru soldaţii ucraineni. Iată unde îi vor duce!

O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, face, duminică, o misiune de transport umanitar pe ruta Otopeni – Rzeszów–Jasionka (Polonia) – Copenhaga (Danemarca) – Otopeni.

Astfel, trei pacienţi ucraineni, în vârstă de 18, 49 şi, respectiv, 50 de ani, vor fi preluaţi de pe Aeroportul Internaţional Rzeszów-Jasionka şi transportaţi la Copenhaga pentru tratament în unităţi medicale din Danemarca”, a transmis, duminică, Ministerul Apărării.

Ucraina ne-a cerut ajutorul

Ucrainenii ne-au cerut ajutorul, în baza unei înţelegeri internaţionale. Solicitarea a fost făcută de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, după o cerere a Ucrainei în baza Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, prin intermediul platformei Early Warning and Response System (EWRS) – mecanism creat de Comisia Europeană pentru facilitarea transferului de pacienţi din Ucraina către ţările membre.

Echipa medicală care monitorizează pacienţii pe timpul zborului este formată din specialişti ai Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti şi ai Bazei 90 Transport Aerian.

Aeronavă militară a decolat din Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 9,00.

author avatar
Andrei Ștefan
623 afisari

9 COMENTARII

  1. Trimiti ditamai transportorul de trupe si marfa pentru 3 ciumpalaci din Ucraina (probabil bogatani sau azovi) si te mai si lauzi cu asta ?!

    • Întâmplător România este pe lista furnizorilor de arme pentru Ukhraina, listă făcută de ruși. Nu cred că merge ditamai avionul de transport gol și se întoarce cu trei pacienți nici dacă îmi dă în scris. E 10 lei litrul de benzină la pompă.

  2. Incetati cu ajutorarea ca noi suntem mai saraci ca ei si nu ne ajuta nimeni , din contra ne jecmanesc ca nu mai suntem condusi de romani sunt toti dublu comandati!!!

  3. Mâine poimâine,pot să ceară avioane militare sa transporte cine știe ce produse, iar colonia o sa fie obligată să zică da.
    Am intrat sau am fost târâți in niște afaceri murdare care la o adică o sa fie noi scoși la înaintare și nu mică va fi mirarea de nu om luao pe cocoașă așa de proba să ținem minte.
    Ce facem noi aici o mana de militari împotriva dușmanului de la răsărit, care nu o dată a spus că până vin aia de acolo, Europa e la pământ vin să facă evaluări și armistițiu.

  4. Un guvern de hoti controlati de drogatii si poponarii NATO Acest guvern de gunoaie care au distrus Romania au fost pacaliti de NATO sa cumpere toate vechiturile de armament si acum sustin nazismul din ucraina

  5. MAI TERMINATI DRAQ…ULUI CU AJUTORUL ACORDAT UCRAINENILOR, IN CONDITIILE IN CARE ROMANII SUNT COPLESITI DE COSTUL VIETII DIN CE IN CE MAI RIDICAT…. II IUBITI ATAT DE TARE , LASATI NE PE NOI , DUCETI VA LA EI, FITI CONDUCATORII LOR, DE LA NOI , ORICUM NU PREA MAI AVETI CE FURA…..NE ATI SUFOCAT PUR SI SIMPLU CU NATIA ASTA SPURCATA, NI I ATI BAGAT PE GAT FARA DREPT DE APEL, DAR SI RABDAREA NOASTRA ARTE O LIMITA….GATA !!!PANA AICI ….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger