AcasăNewsFortele nucleare rusesti au dus arsenal strategic aproape de Europa

Fortele nucleare rusesti au dus arsenal strategic aproape de Europa

Rusii si-au dus armele nucleare in depozite mai aproape de Europa

Rusii au transportat pe sest, in cadrul unui exercitiu neanuntat, „arme nucleare strategice si tactice”, aproape de Europa.

Rusii si-au dus armele nucleare in depozite mai aproape de Europa

Oficialii americani sunt foarte ingrijorati de aceasta manevra, care a coincis cu vizita la Moscova a lui Rose Gottemoeller, subsecretar de stat in departamentul Securitatii Interne si Controlului Armelor. Care nu a fost anuntat.

La Celiabinsk, unde a cazut meteoritul, sunt depozite nucleare

Nici secretarul american de stat, John Kerry, nu a fost anuntat, in timpul intalnirii pe care a avut-o la Berlin cu omologul sau rus, Serghei Lavrov, la 26 februarie. Cand tocmai se incheia exercitiul! Conform acordului New Start, rusii trebuiau sa-i anunte pe americani cu privire la orice exercitiu militar care implica arme nucleare si balistice. Rapoarte declasificate ale serviciilor secrete americane au identificat trei depozite de arme nucleare langa Europa, unul aflandu-se la intersectia dintre frontierele Rusiei, Belarusului si Letoniei. Celelalte doua sunt la Zhukovka (langa Belarus) si Golovchino, langa Ucraina. Exercitiul a prevazut si transportarea de trupe in zona Celiabinsk, unde exista mari depozite nucleare. Si unde au cazut bucatile de meteorit.

author avatar
Adina Mutar
369 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger