AcasăNewsForţele Aeriene Române se înarmează până-n dinţi: ultima achiziţie este impresionantă!

Forţele Aeriene Române se înarmează până-n dinţi: ultima achiziţie este impresionantă!

avion F-16Forţele Aeriene Române se înarmează până-n dinţi: ultima achiziţie este impresionantă!

Forțele Aeriene Române s-au întărit cu un avion F-16 de ultimă generaţie. Astfel, aparatul de zbor F-16 din cadrul Escadrilei 53 Vânătoare a Bazei 86 Aeriene de la Borcea a intrat oficial în dotarea Forțelor Aeriene Române.

Aeronava, cea de-a 17-a de acest tip achiziţionată de România, a sosit din Portugalia pe 25 martie, iar noul lot de cinci avioane F-16 va asigura creşterea securităţii României prin executarea permanentă a apărării spaţiului aerian naţional NATO, pe timp de pace şi în situaţii de criză, prin Serviciul de Luptă Permanent – Poliţei Aeriană, sub comanda NATO.

Ce a anunţat Nicolae Ciucă?

Am considerat că este un eveniment care trebuie marcat pentru că el reprezintă momentul în care încheiem etapa de achiziţie şi demarăm o nouă etapă cel puţin la fel de importantă, aceea de operaţionalizare şi modernizare a escadrilei„, a declarat ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, preluat de Agerpres.

Potrivit MApN, programul de înzestrare cu aeronave reprezintă o oportunitate importantă de angrenare a industriei naţionale de apărare, întreaga flotă de 17 aeronave urmând să fie modernizată în perioada 2023-2025 la standardul M6.XR de către Aerostar Bacău.

Odată cu intrarea în dotarea Forţelor Aeriene Române şi a ultimului avion F-16 Fighting Falcon, toate cele 17 aparate de zbor – în configuraţie M5.2R, vor trece printr-un program de modernizare la standardul M6.XR.

În prezent, se află în analiză posibile soluţii de continuare a programului ‘Avion multirol al Forţelor Aeriene’, conform Concepţiei de realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană, pentru constituirea celei de-a doua escadrile dotate cu avioane F-16„, se specifică într-un comunicat de presă al MApN.

author avatar
Andrei Ștefan
1.180 afisari

8 COMENTARII

  1. Dar pe cine o sa ataci cu escadrilele tale, bai Ciuca, sa ne prindem de maciuca, pe Marea Neagra ? 🙂 Bai, arati fix ca un porc din celebrul film Ferma animalelor, bai animalule 🙂 Ham ham ham 🙂

  2. Bai,National,te tii de poante?Adica abia le-ai cumparat si le bagi la modernizare.Alti bani ,alta distractie.Dupa modernizarea asta va urma modernizarea modernizarii.Deocamdata cele 17 F 16 ne zboara banii de la buget ca pe cer nu le-a vazut nimeni.O tara de prosti suntem.

  3. NU SUNT NICI UN VIRGIL MAGUREANU , SUNT CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL ZIS KOSTEA SUGIUK , un idiot de troll stalinist de pe malul stang al Nistrului . Imi cer scuze si transmit condoleante familiei Magureanu pentru moartea recenta a fiului de 50 de ani . SUNT UN IDIOT , VA ROG RESPECTUOS SA MA IERTATI !

  4. INFANTERISTUL MACIUCA NU STIE CE TRANCANESTE ! vezi ” Fortele Aeriene Romane s-au intarit cu un avion F16 de ultima generatie !!,venit din Portugalia , avioanele F16 vor fi modernizate conform program M6XR la Aerostar Bacau „.Ultima generatie care va fi modernizat !!,voi intelegeti ceva ?. Asa general asa nivel de dotare prin RESAPARE !.
    Aerostarul Bacau bun la toate !, a tinut Migurile peste 30 de ani in serviciu ,acum vor carpi niste ruginituri scoase la pensie de portughezi .
    Cand spui ca te intareste un singur F16 !! esti cu pluta .
    De ce nu-l trage nimeni de maneca ?.

  5. Cine sa l traga daca toti sunt ticalosi Tara s a dus in hau ,lumea moare pentru ca nu sunt locuri in spitale iar acesti ticalosi se joaca dea inarmarea pe banet la greuFaceti spitale bai ticalosi nenorociti si zombi !

  6. Ca să faci poliție aeriană IAR 93 era destul. Pt cei tineri, din păcate spălați pe creier prin şcoală şi media, părinții şi bunicii lor au fost în stare să facă avione (ROMBAC de călători, IAR 93 şi 99 militare), tancuri (TRuri), tunuri (încă cea mai eficientă armă)

    • de proasta calitate atunci si complet depasite tehnologic acum. teoretic am putea sa producem avioane moderne si calitative practic NU E DE NOI! la noi t i g a n ii rapesc fete minore de pe strada le violeaza, le tortureaza fizic si psihic pana cand cedeaza sau mor le scot din tara cu complicitatea politiei nationale si de frontiera iar apoi le tin in cea mai cumplita scalvie sexuala si tu vrei avioane? mai intai te speli apoi pui camasa, pe urma haina si abia dupa aia te preocupi de asortarea ceasului.

  7. Mai nimerit e folosirea lor in teatre nu doar la parade. Americanii recunosc nu doar ajutorul cat experienta. Deci mai nimerit ar fi scolirea teribil de grea a pilotilor decat modernizarea flotei. Daca ai o racheta desteapta pe un model vechi face diferenta. Nu si pilotul daca nu e scolit apoi calit.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger