AcasăNewsFormularul digital devine obligatoriu la intrarea în România. Ce amenzi riscă cei...

Formularul digital devine obligatoriu la intrarea în România. Ce amenzi riscă cei care refuză completarea lui

formular digitalFormularul digital devine obligatoriu la intrarea în România. Ce amenzi riscă cei care refuză completarea lui

Toți cei care intră în ţară începând de luni, 20 decembrie, au obligaţia de a completa electronic, în termen de 24 de ore, formularul digital de intrare în România, prin aplicaţia plf.gov.ro. Cei care refuză vor fi amendați cu 2.000 până la 3.000 lei.

Până duminică, 19 decembrie, la ora 18,00, peste 14.000 de persoane generaseră formulare digitale de intrare în ţară, cele mai multe fiind pentru punctul de trecere a frontierei din aeroportul Internaţional „Henri Coandă” din Otopeni.

Carantină pentru cei nevaccinați

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că din numărul total al persoanelor care au intrat în România sâmbătă și duminică, aproximativ 16.000 intră în carantină deoarece nu sunt vaccinate.

„Oamenii trebuie să știe că, așa cum respectă regulile în țările din care vin, aceeași abordare trebuie să fie și acasă… Controlul respectării carantinei revine în mare măsură colegilor de la MAI… Trebuie să fim serioși… prin decizia nerespectării măsurii carantinei punem în pericol alte persoane.

Este o măsură de sănătate publică menită să protejeze comunitatea, nu cred că suntem inconștienți ca să răspândim cu bună știință o boală care poate să fie fatală”, a declarat, duminică, la Digi 24, Alexandru Rafila.

author avatar
Andreea Vlad
315 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger