AcasăNewsFormularul 600, ticalosia care a scos romanii din minti

Formularul 600, ticalosia care a scos romanii din minti

Dupa ce zile la rand cei peste 200.000 de romani care ar trebui sa depuna formularul 600 pana la 31 ianuarie au fost bombardati cu informatii de tot felul, ieri, Liviu Dragnea a anuntat ca s-a decis amanarea depunerii formularului pana la 1 martie, „pentru ca apoi sa se mearga catre eliminarea completa a acestuia”. De parca l-ar fi impus mama, nu tot PSD!

Cozi la ANAF pagina de net blocata explicatii truncheate un haos care a zapacit o si pe Dorina Chiriac

Vestea, neindoielnic imbucuratoare, vine dupa ce sute de mii de romani au ajuns in pragul nebuniei neputand sa inteleaga cine si cum trebuie sa completeze formularul si de ce trebuie sa plateasca dari in avans pentru niste castiguri care trebuie estimate pentru anul viitor. O bulibaseala cum rar s-a mai vazut a fost generata de acest blestemat formular. Ca idee, acesta contine 8 file dintre care patru sunt numai cu explicatii!  Mai mult, ca nu cumva sa fie amendati de ANAF, multi romani s-au inghesuit sa depuna formularul online, ceea ce a facut ca, ieri, pagina de internet cu pricina sa fie complet blocata, deci imposibil de accesat.

Actrita Dorina Chiriac, strigat de disperare

Si pentru ca acest formular loveste in persoanele care au profesii liberale, multi dintre nemultimiti apartin breslei artistilor. Printre altii, cunoscuta actrita Dorina Chiriac, o valoare necontestata a teatrului romanesc, atat cat mai este, a postat o scrisoare pe facebook care ilustreaza perfect disperarea ce a pus stapanire pe acesta zona. Iata ce a scris actrita: „Am de ieri 45 de ani.  Sunt o actrita categoria 1A, de 22 de ani sunt angajata la un teatru de stat si am salariul mediu pe economie.  Sunt mama singura, nu am o locuinta proprietate personala, nici o masina, nici telefonul de pe care scriu acuma nu-i al meu. Am un copil de 11 ani in intretinere si inca o persoana adulta, intrucat am nevoie de ajutor continuu pentru a putea lucra. (…) Nu ma plang niciodata, muncesc peste masura; adica, peste angajamentul meu in teatru, am ocazional colaborari spre a-mi mari veniturile, atat cat imi permite conditia de mama. Nu fac economii; n-apuc.(…) Vreau sa muncesc si sa primesc ce merit in functie de competente. Cinstit si drept. Imi platesc taxele. Si cer in schimb conditii de siguranta si de demnitate. (…) Cer public prin prezenta sa se respinga in bloc noul Cod Fiscal sau sa se amendeze cuvenit (sa se aplice cote diferentiate de contributii pentru activitati independente, in functie de nivelul de venit), cu toate consecintele.  Cer ca Statul sa nu ma trateze ca pe un potential evazionist fiscal, ci sa ma investeasca cu incredere, sa ma incurajeze sa muncesc in continuare cinstit si sa particip la intretinerea comunitatii fara sa ma oblige sa aleg intre mancarea copilului si asigurarea lui medicala. (…) Eliminarea sau amanarea Declaratiei 600 nu amelioreaza esential efectele noului Cod Fiscal. (…)”.

author avatar
Catalin Dumitrescu
322 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger