AcasăNewsFORMULA 1: Debut in forta pentru Lewis Hamilton. Englezul a facut legea...

FORMULA 1: Debut in forta pentru Lewis Hamilton. Englezul a facut legea la Melbourne!

Campionatul Mondial de Formula 1 a debutat duminica in Australia, la Melbourne, cu o victorie categorica obtinuta de britanicul Lewis Hamilton, de la Mercedes.

De altfel, debutul noului sezon nu a adus, practic, nimic nou, competitia fiind dominata in continuare de echipa germana, care a facut legea si anul trecut in marele circuit.

Plecat din pole-position, Lewis Hamilton, campionul mondial en-titre, nu a avut adversar, doar locotenentul sau, Nico Rosberg, reusind sa tina pasul cu pilotul de 30 de ani.

Desi a renuntat la Red Bull Renault in speranta ca va avea conditii mai bune la Ferrari, germanul Sebastian Vettel, fostul campion mondial, a incheiat cursa de la Melbourne abia al treilea, la peste 34 de secunde si jumatate de invingator.

Altfel, cursa in sine a fost extrem de spectaculoasa, doar 11 masini reusind sa ajunga la final. De departe revelatiile cursei au fost masinile Sauber Ferrari care, impreuna, au obtinut 14 puncte. Debutantul Felipe Nasr (22 de ani) a obtinut un incredibil loc 5, in timp ce suedezul Marcus Ericsson a terminat cursa pe locul 8. De remarcat si cele doua puncte obtinute de spaniolul Carlos Sainz Jr., fiul legendarului campion de raliuri, care a terminat cursa de la Melbourne pe locul 9, desi Toro Rosso Renault nu pare sa poata emite mari pretentii in acest sezon.

Pilotii de Formula 1 se vor reintalni peste doua saptamani, la Kuala Lumpur, Sepang International Circuit urmand sa gazduiasca, pe 29 martie, Grand Prix-ul Malaeziei.

author avatar
Cristi Ionita
130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger