AcasăNewsFondurile de pensii private din Romania au incalcat normele europene

Fondurile de pensii private din Romania au incalcat normele europene

Curtea de Justitie a Uniunii Europene a anuntat, luni, ca Fondurile de pensii private din Romania au incalcat normele europene in domeniul concurentei.

Este concluzia trasa de reprezentantii institutiei amintite, dupa o ancheta inceputa in urma cu mai multi ani.

In 2010, Consiliul Concurentei din Romania a amendat cu peste 5,2 milioane de lei 14 companii de pe piata administrarii private a fondurilor de pensii obligatorii din Romania pe motiv ca au participat la o intelegere anticoncurentiala.

Membrii Consiliului Concurentei i-au acuzat pe reprezentantii companiilor respective ca au ajuns la o intelegere in ceea ce priveste „dublurile”, respectiv participantii inregistranti cu doua acte de aderare la fonduri de pensii diferite.

Companiile au contestat amenzile primite si au dat in judecata Consiliul Concurentei, solicitand anularea amenzilor.

Cazul a ajuns la Curtea de Justitie a Uniunii Europene care, luni, a dat castig de cauza Consiliului Concurentei. Conform Realitatea TV, Curtea de Justitie a Uniunii Europene „a retinut ca legislatia nationala impunea obligativitatea aderarii persoanelor vizate la unul dintre fondurile de pensii private, iar persoanele care s-au inscris la mai multi administratori ai unor asemenea fonduri trebuiau repartizati in mod direct proportional cu numarul de persoane a caror aderare fusese validata pentru fiecare dintre fondurile respective”.

author avatar
Cristi Ionita
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger