AcasăNewsFondul Proprietatea acorda, cu larghete, dividende de patru bani

Fondul Proprietatea acorda, cu larghete, dividende de patru bani

Actionarii Fondului Proprietatea nu primesc nici 5 bani pe actiune

Fondul Proprietatea (FP) ar putea acorda un dividend de 0,0408 lei/actiune, care cica este mai mare cu 5,9% fata de cel acordat anul trecut.

Actionarii Fondului Proprietatea nu primesc nici 5 bani pe actiune

Fondul a obtinut anul trecut un profit net de 567 de milioane de lei, in crestere cu 4,2% fata de rezultatul obtinut in anul precedent, de 543,82 milioane de lei. Potrivit propunerii conducerii FP, distribuirea dividendelor ar putea incepe in iunie 2013.

Veniturile institutiei au cumulat anul trecut 871,8 milioane lei, in crestere cu 41%, in timp ce cheltuielile au urcat de 4,2 ori, la 304,8 milioane lei. Fondul a parcurs anul trecut momente dificile, in urma inlaturarii administratorului Franklin Templeton. Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis , in octombrie 2012, irevocabil, anularea hotararii prin care fondul de investitii Fanklin Templeton fusese numit ca administrator al FP. Actiunea de debarcare a Franklin Templeton a inceput in octombrie 2010, cand avocatul Ioana Sfiraiala, actionar al FP, a contestat in instanta hotararile AGA din 6 septembrie 2010.

author avatar
Arpad Dobre
158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger