AcasăNewsFondul Inițiativei celor Trei Mări investește în PROIECTUL DE ȚARĂ TRANSGAZ -...

Fondul Inițiativei celor Trei Mări investește în PROIECTUL DE ȚARĂ TRANSGAZ – FOTO

Directorul Transgaz, Ion Sterian, și Beata Daszyńska-Muzyczka, președinte al Consiliului de Supraveghere al Fondului de Investiții al Inițiativei celor Trei Mări

O întâlnire importantă a avut loc recent la București. Ion Sterian, șeful Transgaz, a avut o întrevedere cu preşedintele Fondului de Investiții al Inițiativei celor Trei Mări, Beata Daszyńska-Muzyczka. 

Preşedintele Fondului de Investiții al Inițiativei celor Trei Mări a avut discuţii cu conducerea Transgaz – în speță cu directorul Ion Sterian – despre posibile finanţări pentru investiţii în infrastructura de gaze naturale.

Beata Daszyńska-Muzyczka – președinte al Consiliului de administrație al Bank Gospodarstwa Krajowego, Banca Națională de Dezvoltare a Poloniei și președinte al Consiliului de Supraveghere al Fondului de Investiții al Inițiativei celor Trei Mări – s-a întâlnit marți, la Bucureşti, cu Ion Sterian, directorul general Transgaz.

Prilej cu care s-a discutat despre posibile finanţări pentru investiţii în infrastructura de gaze naturale în România.

Vă amintim că în luna mai a anului trecut, Transgaz a semnat, la Davos, un acord privind foaia de parcurs cu Fondul de Investiții al Inițiativei celor Trei Mări S.A. SICAV-RAIF (“3SIIF”, un fond comercial dedicat investițiilor în infrastructura din Europa Centrală și de Est, pentru a colabora în ceea ce privește construirea unei infrastructuri, noi, planificate, de gaze naturale în România.

Cât e valoarea totală a proiectelor

Date fiind rezervele interne extinse de petrol și gaze naturale ale României, se anticipează că investițiile suplimentare în infrastructura de transport al gazelor naturale vor stimula dezvoltarea economică în regiune, sprijinind în același timp securitatea energetică europeană și tranziția energetică în regiunea celor Trei Mări.

Acordul privind foaia de parcurs se bazează pe Termenii de Referință conveniți anterior în vederea dezvoltării în comun a unui număr de proiecte de infrastructură de gaze naturale pregătită pentru hidrogen în România (“Proiecte”), prin intermediul unor noi societăți mixte de proiect (“SM”) deținute de Transgaz și 3SIIF. Valoarea totală a proiectelor se estimează a fi de până la 626 milioane Euro și, după finalizare, acestea vor fi vândute către Transgaz. De îndată ce proiectele vor fi vândute către companie, Transgaz va deține și va opera activele Proiectelor în conformitate cu legislația română aplicabilă.

Ce este 3SIIF

3SIIF este un fond comercial dedicat investițiilor în infrastructura din Europa Centrală și de Est (“ECE”). Fondul va investi în infrastructura energetică, de transport și digitală din statele membre ale Uniunii Europene (“UE”) din ECE care se învecinează cu Marea Baltică, Marea Adriatică și Marea Neagră, unde cererea de investiții comerciale pe termen lung în infrastructura națională este printre cele mai mari din UE.

Regiunea celor Trei Mări cuprinde 12 state membre ale UE din Europa Centrală și de Est care se învecinează cu Marea Baltică, Marea Adriatică și Marea Neagră.

author avatar
Andrei Coman
246 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger