AcasăNewsFondul clasei nu este legal

Fondul clasei nu este legal

Se impune o noua lege a educatiei, mai ales ca practica adunarii de bani este o presiune in plus pentru parintii elevilor

Ministrul Educatiei spune ca strangerea de bani in asa numitul fond al clasei este o actiune ilegala care aduce o imagine negativa” scolii, iar invatatorii si profesorii nu au voie, prin lege, sa se implice in astfel de initiative.

Se impune o noua lege a educatiei mai ales ca practica adunarii de bani este o presiune in plus pentru parintii elevilor

„Legala nu este. (…) Nu este o idee buna. Daca parinti strang bani, dupa opinia mea, aduc mult mai multa imagine negativa scolii si chiar unii parinti se antagonizeaza in raport cu scoala cu aceste fonduri, pentru ca nimanui nu ii convine sa scoata din buzunar. Chiar daca parintele considera ca in felul acesta sprijina copilul, nu se bucura cand scoate bani din buzunar si ii pune intr-un fond al clasei. Mai bine sa invatam sa facem proiecte, sa gasim resurse din bani europeni sau alte resurse si sa incercam sa aducem in scoli ceea ce scoala impune ca o necesitate. Este un ordin de ministru de multi ani de zile. Poate ca intarim in lege”, a afirmat Ecaterina Andronescu. Strangerea de bani de la parintii elevilor pentru fondul clasei este o practica foarte raspandita in Romania, si in acelasi timp controversata, mai ales ca si legea este destul de ambigua: scolile au posibilitatea de a obtine venituri proprii, asa cum scrie in actul normativ, „din activitati specifice, conform legii, din donatii, sponsorizari sau din alte surse legal constituite, fara sa se faca referire nicaieri la existenta vreunui fond al clasei sau al scolii la care sa contribuie parintii elevilor. An schimb, parintii  au, totusi, posibilitatea voluntara de a sustine financiar o clasa, facand referire la Regulamentul scolilor.

author avatar
Andrei Coman
188 afisari

2 COMENTARII

  1. Ca si in mandatul anterior si acum dna. Andronescu o tine langa cu ilegalitatea fondului clasei, dovedind ca nu cunoaste legea si ca, in realitate, nu o intereseaza preuniversitarul ci doar satisfacerea gastilor din invatamantul superior, impreuna cu care a distrus invatamantul, ca si tara. In acest fel s-a umplut tara de semidocti si incompetenti cu diplome justificate „decat” administrativ si nu prin competente. Ar fi foarte multe de spus despre distrugerea tarii prin invatamant, dar ma limitez sa exemplific prin art.108 (1) si (2) din legea invatamantului care spun de ani de zile ca donatiile si sponsorizarile sunt PERMISE, asadar LEGALE! In realitate aceasta doamna politruc cu comportamente de mironosita are acest subiect preferat pentru ca este un subiect bun pentru presa si pentru manipulare. Daca ar chinui-o grija pentru banii parintilor s-ar fi luptat pentru alocarea a 6% din PIB (conf. legii) pentru invatamant. Dar, nimic….

  2. Pai din fondul clasei ce luam noi din fondul clasei Abramburică? Luam prima și prima oara creta apoi scoci cu care lipeam hărțile uzate de acolo se plătea pt anumite cărți dar dacă rămâneau bani făceam excursii la sfârșit de an sau mai cumpărăm bomboane la sărbătoriți cu care tot noi eram serviti. Apoi câte nu mai trebe la clasa. Depinde de dirig.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger