AcasăNewsFocuri de armă pentru reținerea unui ucrainean prins făcând contrabandă la frontiera...

Focuri de armă pentru reținerea unui ucrainean prins făcând contrabandă la frontiera de nord. Alți trei bărbați au sărit în râul Tisa – VIDEO

sursa foto: Poliția de Frontieră

Focuri de armă pentru reținerea unui cetățean ucrainean prins făcând contrabandă cu ţigări la frontiera de nord: anunțul a venit joi, 2 martie, de la Poliția de Frontieră.

Conform unui comunicat transmis de sursa citată, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au folosit armamentul din dotare, în cursul nopții de miercuri spre joi, „pe timpul derulării unei acțiuni de combatere a contrabandei cu țigări în apropierea râului Tisa”. Un cetățean ucrainean a fost reținut, iar 6.000 de pachete cu țigări au fost confiscate.

S-au tras două focuri de avertisment

Polițiștii de frontieră au mai anunțat că un bărbat a fost reținut, iar alți trei au sărit în apa Tisei. „Astfel, în jurul orei 22.40, poliţiştii de frontieră au observat pe direcția localității Lunca la Tisa, patru persoane care transportau, în spate, colete voluminoase de la linia de frontieră spre interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean. Întrucât cei în cauză au ignorat somaţiile verbale, în vederea reținerii persoanelor implicate, s-au tras 2 focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale. Astfel, un bărbat (îmbrăcat în costum de neopren) a fost reţinut, iar ceilalți trei au sărit în apa râului Tisa, ajungând pe teritoriul statului vecin”, se menționează în comunicatul Poliției de Frontieră.

Ucraineanul reținut are 20 de ani

Conform sursei citate, autoritățile ucrainene au fost anunțate imediat despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului. „La fața locului, poliţiştii de frontieră au descoperit 8 colete cu țigări, care au fost transportate la sediul instituției, împreună cu bărbatul reținut, un cetățean ucrainean, în vârstă de 20 de ani, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii baxurilor cu țigări, s-a constatat că acestea conțin 5.998 pachete țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de aproximativ 70.200 lei”, conform precizărilor Poliției de Frontieră.

Sursa citată mai informează că în acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, „întreaga cantitate de țigarete fiind ridicată în vederea confiscării”.

author avatar
Andrei Coman