AcasăNewsFocsani: Preotul omorat in biserica, inmormantat in prezenta a peste o mie...

Focsani: Preotul omorat in biserica, inmormantat in prezenta a peste o mie de persoane – VIDEO

Preotul Tudor Marin va fi inmormantat in curtea bisericii "Sfantul Ioan Botezatorul" din Focsani (foto: ziaruldevrancea.ro)

Preotul omorat sambata la Focsani a fost inmormantat, marti, chiar in curtea bisericii „Sfantul Ioan Botezatorul”, in care a slujit peste doua decenii. Ceremonia a fost oficiata de un sobor de 50 de preoti si a avut loc in prezenta a peste o mie de persoane, care au tinut sa il conduca pe ultimul drum pe parintele Tudor Marin.

Preotul Tudor Marin va fi inmormantat in curtea bisericii "Sfantul Ioan Botezatorul" din Focsani (foto: ziaruldevrancea.ro)

Lacrimi de durere si foarte multe regrete, marti, in centrul orasului Focsani. Preotul Marin, ucis sambata de un tanar chiar in lacasul de cult in care slujea, din Piata Unirii, a fost ingropat. La slujba funerara, oficiata de un sobor de 50 de preoti, condus de Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, au tinut sa asiste circa o mie de persoane, oameni care veneau de obicei la biserica „Sfantul Ioan Botezatorul”, la slujbele tinute de parintele Tudor Marin, credinciosi carora preotul le era duhovnic, dar si focsaneni marcati de tragedia produsa in orasul lor.

Sicriul preotului a fost depus in fata bisericii „Sfantul Ioan Botezatoru”, pentru ca oamenii care au dorit sa ii aduca un ultim omagiu sa poata sa se reculeaga cateva minute la capataiul slujitorului Domnului. Dupa slujba, preotul Tudor Marin a fost inmormantat in curtea bisericii pe care a slujit-o cu sfintenie mai bine de 20 de ani, familia preotului obtinand avizele necesare de la autoritati pentru acest lucru.

Preotul Marin, in varsta de 69 de ani, a fost omorat, sambata dimineata, de un tanar care a intrat in biserica si i-a cerut sa ii interpreteze anumite pasaje din Bibilie. Singurul martor la tragedie, femeia care vindea lumanari, le-ar fi povestit anchetatorilor ca pana ca parintele sa apuce sa ii vorbeasca, barbatul l-a injunghiat si a fugit. Medicii chemati de urgenta la fata locului nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe parintele Marin. Preotul avea doi copii. Fiica parintelui Marin este casatorita cu liderul sindical Vasile Marica.

 

author avatar
Cristina Stefan
999 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger