AcasăNewsFocar de meningita in Suceava. Zece scoli afectate

Focar de meningita in Suceava. Zece scoli afectate

(foto: stiri.ro)

Zece scoli din judetul Suceava au ajuns in atentia autoritatilor dupa ce mai multi elevi au fost diagnosticati cu meningita.

(foto: stiri.ro)

Autoritatile din judetul Suceava se confrunta cu un focar de meningita dupa ce mai multi elevi din zece scoli au fost diagnosticati cu meningita. Ultimele cazuri s-au petrecut in satele sucevene Doroteia si Plutonita, unde doi elevi si un prescolar s-au imbolnavit de meningita acuta. In urma imbolnavirilor, reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica (DSP) Suceava s-au deplasat in zona pentru instituirea masurilor specifice in astfel de cazuri.

Potrivit reprezentantilor DSP, citati de Realitatea TV, miercuri a fost internernata in spital si o eleva in varsta de 7 ani, de la Scoala nr. 11 din municipiul Suceava, unde au mai fost semnalate alte doua cazuri de imbolnavire.

In urma ultimelor cazuri de meningita, numarul unitatilor de invatamant ce au ajuns sub supravegherea autoritatilor a ajuns la 10, cinci dintre acestea fiind gradinite si cinci scoli. Primele cazuri de meningita virala au fost inregistrate la Gradinita 1-2-3 din municipiul resedinta de judet unde, potrivit DSP, la au fost inregistrate 18 cazuri, 17 dintre pacienti fiind copii.

author avatar
Ionut Zgimbau
210 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger