AcasăNewsFocar de hepatita A in doua localitati din Suceava. 16 copii au...

Focar de hepatita A in doua localitati din Suceava. 16 copii au ajuns la spital

In localitatile Arbore si Marginea din Suceava se inregistreaza, de la inceputul lunii iulie, doua focare de hepatita acuta virala de tip A, 16 copii fiind internati la Spitalul Municipal din Radauti, au anuntat, miercuri, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Suceava.

Reprezentantii DSP Suceava au precizat ca pana in prezent au fost administrate 80 de doze de vaccin antihepatitic de tip A persoanelor care au intrat in contact cu cei bolnavi, fiind luate si probe de apa din fantanile familiilor din care provin pacientii.

„Deoarece rezultatele tuturor probelor de apa sunt necorespunzatoare atat chimic, cat si bacteriologic, am informat cele doua primarii pentru a lua masuri de avertizare a populatiei privind pericolul consumului de apa din aceste surse si necesitatea dezinfectiei acestora”, arata DSP, precizand ca au fost distribuite substantele dezinfectante necesare in cele doua comunitati, potrivit b1.ro.

Potrivit DSP Suceava, desi calitatea necorespunzatoare a apei reprezinta un factor suplimentar de risc in aparitia si extinderea imbolnavirilor de tip digestiv,  aceasta nu reprezinta si cauza actualului focar de hepatita.

Foto: antena3.ro

author avatar
Alina Costache
182 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger