AcasăNewsFoc la grajdurile regale din Torino

Foc la grajdurile regale din Torino

Un incendiu a distrus acoperişul  Cavallerizza Reale, o clădire amplasată în mijlocul unui complex din centrul istoric al oraşului şi inclus pe lista  Patrimoniului Mondial UNESCO.

Cavallerizza Reale face parte din reţeaua de palate construite pentru Casa de Savoia, aflate la conducerea  Italiei din 1861 şi până la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial. Proiectat iniţial să adăpostească grajdurile regale şi exerciţiile de cavalerie, complexul a fost transformat de atunci într-un amfiteatru, precum şi în spaţii de depozitare care sunt ocupate de oameni ai străzii de câţiva ani. Pentru moment nu se cunosc cauzele incendiului, iar poliţia a deschis o anchetă. Pompierii au precizat că nu s-au înregistrat victim, însă a fot nevoie de patru echipaje pentru a stinge flăcările. ‘

‘Întreaga zonă a fost închisă circulaţiei. Din fericire, incendiul a fost stins şi nu există victime”, a declarat prefectul oraşului Torino, Claudio Palomba. ”Daunele ar fi putut fi mai mari”, a spus şi primarul Chiara Appendino care a salutat intervenţia rapidă a pompierilor, mai ales că incendiul s-a produs în apropiere de radio-televiziunea publică italiană şi de Arhivele de stat. ”Mă doare să văd o clădire istorică în flăcări. Va trebui să stabilim cauzele incendiului, dar este evident că nu putem lăsa Cavallerizza Reale în această stare”, a adăugat edilul oraşului. (R.J.)

author avatar
National
121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger